tag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post4593679322069166634..comments2024-03-27T10:15:35.133+01:00Comments on Gerdi süti: Zabpelyhes-magos rágcsálnivalóGerdihttp://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-68046649618927756302023-12-22T16:02:54.626+01:002023-12-22T16:02:54.626+01:00Megsütöttem, nagyon finom lett. Köszönöm. Először...Megsütöttem, nagyon finom lett. Köszönöm. Először én is megijedtem, mert kicsit morzsolódós volt, de tovább sütöttem, jó pirosra és ropogós lett. A tepsiben kell kihűteni. Anitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-53250229046809341002023-08-10T08:01:34.581+02:002023-08-10T08:01:34.581+02:00Kedves Böbe! Örülök, hogy megsütötted, hát még ann...Kedves Böbe! Örülök, hogy megsütötted, hát még annak, hogy sikere is volt! Üdvözlet a gyerekeknek! :-) GerdiGerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-49784382791100487212023-08-06T09:23:50.461+02:002023-08-06T09:23:50.461+02:00Szia Gerdi!
Megsütöttem házi zsírral. Szezámmaggal...Szia Gerdi!<br />Megsütöttem házi zsírral. Szezámmaggal és köménymaggal szórtam. Imádják a gyerekek. <br />Ez volt a mai reggeli egy nagy tál gyümölccsel. Böbehttps://www.blogger.com/profile/08612389993699065615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-88025398915431354872023-04-12T21:06:44.764+02:002023-04-12T21:06:44.764+02:00Már többször sütöttem meg ezt a receptet. Szerinte...Már többször sütöttem meg ezt a receptet. Szerintem az a titka, hogy a lehető legvékonyabbra kell kinyújtani. Nekem mindig sikerül, nagyon szeretem.Timushttps://www.blogger.com/profile/15284046599013412646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-9703565138792760562022-02-06T19:08:54.640+01:002022-02-06T19:08:54.640+01:00Megsütöttem, nagyon jó a recept! Egy és fél kispoh...Megsütöttem, nagyon jó a recept! Egy és fél kispohár tejfölt találtam a hűtőmben. A többi HV a recept szerint volt. Sötétre,egészen barnára sülve a legropogósabb.Katahttps://www.blogger.com/profile/15366084985485374088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-18692998066209331592019-01-28T12:41:43.826+01:002019-01-28T12:41:43.826+01:00Szia Unknown! Örülök, hogy megsütötted, annak még ...Szia Unknown! Örülök, hogy megsütötted, annak még jobban, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Tetszik a teljes kiőrlésű liszt használata, no meg a vajé. Azóta én is igyekszem a margarint leváltani vajra vagy zsírra. További jó sütögetést! GerdiGerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-16507634655382748162019-01-26T15:37:47.748+01:002019-01-26T15:37:47.748+01:00Szia Gerdi!
Teszteltem a recepted, bár némi módosí...Szia Gerdi!<br />Teszteltem a recepted, bár némi módosítással.<br />Felesben használtam teljeskiörlésű lisztet, és durvára aprított zabpelyhet.<br />Vajat tettem bele, ezt olvasztva!<br />1 kefírt, 1 joghurtot, és magkeverékkel megszórtam.<br />1 egész tojást, meg egy sárgáját. Nagyon jó állagú masszát kaptam, könnyen formázhatót.<br />Először tepsiben kezdtem sütni, rúdban, aztán váltottam tallér sütőre.<br />Az eredmény szuper, és finom rágnivaló!<br />Köszönöm hozzá az alapokat!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02560502963708645561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-57741634305494539242015-02-16T09:35:03.385+01:002015-02-16T09:35:03.385+01:00Köszönöm válaszod és a próbálkozásod. Igen, ledará...Köszönöm válaszod és a próbálkozásod. Igen, ledaráltam a zabpelyhet késes darálóban. Az is eszembe jutott, hogy ez volt a baj. Lehet, hogy túl finom lett? Nem lett lisztszerű ugyan, de lehet, hogy túldaráltam? Az idáig sütött zabpelyhes sütijeimhez nem daráltam soha, csak a kezemmel elmorzsoltam kicsit a zabpelyhet. Az is fura, hogy az enyém teteje egyáltalán nem pirult meg. Megköszönöm a fáradozásod, de azért nem életbevágó a téma, szóval csak miattam ne süsd meg újra! :) Szép napot!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-63712848011823162352015-02-15T18:58:39.350+01:002015-02-15T18:58:39.350+01:00Kedves Ildi! Először is előkerestem a forrásul szo...Kedves Ildi! Először is előkerestem a forrásul szolgáló újságot, hogy ellenőrizzem, jól írtam-e le a receptet. De úgy látom, nem felejtettem ki semmit. Fogalmam sincs, mi hibádzott nálad. Sajnálom, hogy nem sikerült...<br />Megdaráltad a zabpelyhet? Próbálom felidézni, nekem hogy viselkedett tészta. De nem emlékszem, hogy túl nagy gond lett volna vele, meg a sikertelen recepteket nem is szoktam közzétenni. Most nagy szöget ütöttél a fejembe... A napokban, vagy amint lesz időm, tesztelnem kell, mi lehetett a hiba... <br />Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat, s hogy finoman fogalmaztál! :-) <br />Az újságos receptekről nem vagyok túl jó véleménnyel amúgy, sokszor a recept elolvasása után tudom, hogy ez nem fog működni, vagy hogy nem a képen látható fog kisülni belőle. <br />Amint újra sütöttem a sütit, közzéteszem az eredményt! Üdvözlettel: GerdiGerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-36146363661438921512015-02-15T12:28:52.169+01:002015-02-15T12:28:52.169+01:00Szia! Nagyon örültem, amikor mgtaláltam ezt a sós ...Szia! Nagyon örültem, amikor mgtaláltam ezt a sós zabpelyhes rágcsát. Neki is láttam azonnal az elkészítéshez, és hát hogy is mondjam finoman.....nem az elvárásoknak megfelelően sikerült. Konkrétan ki kellett dobnom. A tészta ugyan összeállt, de pihentetés után lehetetlenség volt kinyújtani. Hihetetlen kemény és egyben nyúlós volt...mintha teljes kiőrlésű lisztből csináltam volna. Végül golyókat formáztam belőle és azokat lapogattam le a sütőpapírra nagy nehezen. De gondolom nem csak ez okozta a végeredményt, miszerint konkrétan szétesett a keksz, a teteje nem pirult meg, és az íze meg olyan volt, mint a jól összegyúrt fűrészpor. Imádom a zabpelyhes sütiket. Többször készítettem már, főleg édeseket. Eddig még egyikkel sem volt ilyen problémám. Ha betartottam a receptet, akkor szerinted mi okozhatta, hogy a végeredmény ehetetlen lett? Egyetlen élvezhető pontja a rászórt és megpirult napraforgómag lett. De ez nem a recept érdeme. És a sajt egyáltalán nem érződött ki belőle, pedig goudát használtam. 10 dkg biztosan elég bele? Egyébként kétszer sütöttem valamit az említett újságból, ahonnan a recept való. Ez volt a harmadik alkalom. És mindannyiszor ki kellett dobnom a végeredményt. Köszönöm, ha leírod, hogy ha van tipped mit rontottam el! Üdv, IldiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-24930575199105778312014-02-09T18:26:46.720+01:002014-02-09T18:26:46.720+01:00Tetszik, nem is gondoltam volna, hogy zabpehelyből...Tetszik, nem is gondoltam volna, hogy zabpehelyből ilyen helyes kis rudakat lehet sütni! :) Kipróbálós lesz ez a sós nasid is, bár nálam is hosszú a lista! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-74011720829318773492014-02-05T18:42:04.260+01:002014-02-05T18:42:04.260+01:00Lilla, sok sikert hozzá!Lilla, sok sikert hozzá!Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-532623308553907852014-02-05T18:41:44.458+01:002014-02-05T18:41:44.458+01:00Katalin, sok sikert hozzá! Müzliszeletet egyszer é...Katalin, sok sikert hozzá! Müzliszeletet egyszer én is készítettem, de csalódás lett, nem lehetett szeletelni, nagyon morzsálódós lett... Persze van még ezeregy másik recept is, majd még próbálkozok:-)Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-8365961550556628102014-02-05T18:38:33.354+01:002014-02-05T18:38:33.354+01:00Köszönöm, Janka! Egy próbát mindenképp megér:-)Köszönöm, Janka! Egy próbát mindenképp megér:-)Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-86517555906761296022014-02-05T18:38:03.452+01:002014-02-05T18:38:03.452+01:00Köszönöm, Csigabige!Köszönöm, Csigabige!Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-41165653737581821892014-02-05T18:37:36.781+01:002014-02-05T18:37:36.781+01:00Én is szerettem:-) Én is szerettem:-) Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-50202937857145207552014-02-05T09:12:03.952+01:002014-02-05T09:12:03.952+01:00Ezt én is bevetem a Páromnál legközelebb :)Ezt én is bevetem a Páromnál legközelebb :)Seffer Lillahttps://www.blogger.com/profile/07804538764486916866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-33065160809537410622014-02-04T07:59:23.182+01:002014-02-04T07:59:23.182+01:00Nagyon tetszik, érdemes lenne kipróbálnom! Épp teg...Nagyon tetszik, érdemes lenne kipróbálnom! Épp tegnap vettem zabpelyhet, szeretnék majd műzliszeletet is csinálni, az is nagyon "divatos" most a blokokon :-)Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-39085699217028001752014-02-03T22:34:50.625+01:002014-02-03T22:34:50.625+01:00Nagyon csábító sós ropogós, kipróbálós ez is :)Nagyon csábító sós ropogós, kipróbálós ez is :)Györgyihttps://www.blogger.com/profile/02486776867024153343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-63877598720299910702014-02-03T21:53:10.845+01:002014-02-03T21:53:10.845+01:00Guszta kis rudacskákat készítettél, biztos finom i...Guszta kis rudacskákat készítettél, biztos finom is! :)Csigabigehttps://www.blogger.com/profile/18292664498615006017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3813146143189904911.post-54011652493189606482014-02-03T21:17:00.372+01:002014-02-03T21:17:00.372+01:00Nagyon szeretem az ilyet:)Nagyon szeretem az ilyet:)Katihttps://www.blogger.com/profile/08847263129184531346noreply@blogger.com