Ezt a receptet is valahol FB-on találtam s írtam le magamnak, mint egyszer kipróbálandót. Túrós sütiként nem okozhat csalódást... Nem is okozott!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg margarin
- csipet só
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál gríz
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 tojás
A tetejére:
- 5 tojás
- csipet só
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
Így készült:
A tésztához valókat összegyúrtam, tepsi méretűre nyújtottam. Kibéleltem vele egy kikent tepsi alját.
A töltelékhez a túrót áttörtem, elkevertem a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, grízzel, tojássárgákkal. A fehérjéket felvertem, úgy adtam a túróhoz.
Az 5 tojásból a szokásos módon piskótatésztát kavartam. (A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat fele cukorral elkevertem, a fehérjéket a cukor másik felével és a csipet sóval felvertem; a kettőt egybeborítottam s a liszttel elkevertem. Lehet sütőport is tenni hozzá, de ha jól fel van verve a fehérje, nem szabad összeesnie. )
A túrótölteléket ráöntöttem a tepsiben lévő tésztára, elegyengettem, Erre simítottam a piskótamasszát.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem, míg a piskóta teteje szépen megpirult.
Kihűlés után szeleteltem, porcukorral szórtam be.
A tésztára lekvár is kellett volna, ezt szépen elfelejtettem. De így is finom volt, mint minden túrós süti.