Az elmúlt hét kicsit lefárasztott... Meggondolatlanul bevállaltam egy hét napközis tábort. Így utólag nem bánom, de nem túl lelkesen indultam neki. De a gyereksereggel töltött idő gyorsan elrepült, jó volt újra látni őket, meglepődni egyikük-másikuk eddig nem ismert oldalát látva, élvezni bizalmukat, hallgatni történeteiket, látni önfeledt játékukat, a nagyok kicsikhez való hozzáállását.
Szombaton ugyan nem tudtam, hol áll a fejem, annyi minden összetorlódott, de ma szusszantam egyet, miközben holnap gólyatáborba utazó Leányzómnak levendulás kekszet sütöttem. Csak ezt kérte, de nem álltam meg, hogy mellé valami sóst is süssek, azt lehet, inkább a saját kedvemért. 😀
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 25 dkg zsír
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- maréknyi mag: szezám, lenmag
Nagyon ügyes vagy, fáradtan is nekiláttál egy újabb finomságot sütni 😊
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :-)
TörlésÉdes mellé sós dukál. :D
VálaszTörlésElőfordul, hogy néha kedvtelenül vagy fáradtan állunk neki sütni, de amikor már kész van és ehetjük, milyen jól tud esni. :)
Én eltudok lenni az ilyen sósságokkal egész nap, nem is kell főtt étel.
Nagyon finom lehet ez a keksz!
Nagyon fáradt kell legyek, hogy ne álljak neki sütni. Sőt, kikapcsol. Maga a sütés, nem az elfogyasztása.
TörlésA maradékra rájártam a héten, szívesebben ropogtatom, mint az édes kekszet. Nekem nagyon ízlett!
Ó, de jó, ezt lehet, hogy megsütöm a napokban. A kisfiaim imádják az ilyen sós rágcsákat. Nagyon megtetszett. :) Olyan jó omlósnak néz ki - gondolom, a zsírtól.
VálaszTörlés...hogy Te milyen ügyes vagy!
Egyébként a szilvás-pudingos sütidet is kinéztem a múltkor, olyan finom lehet...
Köszönöm szépen! :-) De örülök, hogy tetszik, hogy még Neked is tudok ötleteket adni! Igen, omlós-roppanós. Én is sós rágcsa rajongó vagyok! :-)
Törlés