Mogyorókrémes kifli

Most azon morfondírozok, hol folytassam. Persze, hogy sok recept gyűlt össze, mert ha hét közben nem is rendszeresen, de hétvégente annál többet sütök-főzök. Ez a kifli több társával akkor készült, mikor épp mindkét gyermekem itthon volt. Mindig készül valami olyan is, amit nem kell 1-2 napon belül megetetni a barátokkal, hanem egész héten rájárhatnak, vagy elvihetik magukkal órák közti energiaadónak. Ezt a roppanós kiflit bátran lehet napokig tárolni:

 Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 13 dkg zsír
  • 1 egész tojás+ 2 sárgája
  • 0,5 dl tej
  • mogyorókrém 
  • porcukor
Így készült:
A lisztet elvegyítettem a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral. Hozzáadtam a tojásokat és apránként adagolva annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. 
A tésztát 5 gombócra osztottam. Mindegyiket vékony kerek lappá nyújtottam, s félbe, négybe, majd mindegyik negyedet még kettőbe vágtam. Mogyorókrémmel töltöttem, felsodortam, meghajlítottam, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem őket- addig míg épp pirulni kezdtek.
Még melegen porcukorral szórtam be.


Persze lekvárral vagy dióval is tölthető, most éppen mogyorókrém került bele. Leányzóm nagy rajongója...

7 megjegyzés:

  1. Látszik rajtuk, hogy nagyon finomak! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett, a mogyorókrém a kedvencem. Bár inkább csak reggelire, vajas kiflire kenve, de sütiben is csodás lehet 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom volt, hát még annak, aki szereti a mogyorókrémet! Én annyira nem barátkoztam meg vele, mondjuk nem is nagyon erőltettem, de a gyerekek szeretik. Kenyérre kenve is- én maradok a lekvárosnál. :-)

      Törlés
  3. Nagyon finom lehet már a látványa is azt mutatja!

    VálaszTörlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...