Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve:
- 3 tojás
- 2 bögre cukor
- 1 citrom lereszelt héja és kicsavart leve
- 1 bögre olaj
- 1 bögre joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 4 bögre liszt
- 1 üveg lecsepegtetett magozott meggybefőtt
- maréknyi durvára vágott dió
- a tészta harmadába: 1 evőkanál kakaó és 1 evőkanál joghurt
Így készült:
Előbb a meggyet szűrőbe öntöttem. A diót késsel feldaraboltam.
A tojásokat a cukorral habosra kevertem, majd belekerült a citrom héja és leve, aztán a joghurt- ezzel is simára kevertem. Végül az olaj és liszt meg sütőpor. Addig kavartam, míg sima lett a tészta.
Egy tepsit kikentem. (28×32 cm-est) A tészta kétharmadát beleborítottam, elsimítottam, majd a maradék tésztába elkevertem a kakaót és joghurtot. Ezt a világos tésztára kanalaztam, kicsit el is húzgáltam-simítottam a tetején. Rászórtam a meggyet és diót.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Elkezdődött a tanév, s ugyan jó sok nyáron megírt bejegyzés vár közzétételre, esténként már arra sem marad energiám, hogy egyet-egyet közzétegyek. Ma teljesen újat írtam, annak örömére, hogy mégis rávettem magam a sütésre! :-) Meg aztán végre ez egy nyugis-pihenős hétvége lett. Amiben ritkán van részem.
Elkezdődött a tanév, s ugyan jó sok nyáron megírt bejegyzés vár közzétételre, esténként már arra sem marad energiám, hogy egyet-egyet közzétegyek. Ma teljesen újat írtam, annak örömére, hogy mégis rávettem magam a sütésre! :-) Meg aztán végre ez egy nyugis-pihenős hétvége lett. Amiben ritkán van részem.
De jó hogy rábeszéled magad, mert ez biztos nagyon finom volt :-)
VálaszTörlésMint utólag kiderült, tényleg érdemes volt sütni, mert hamar elfogyott! :-) Köszönöm!
Törlés