Lekváros kifli

Újabb régiség! :-) Omlós lekváros kifli volt az óhajom tárgya, olyan jó omlós. Kerestem én receptet hozzá, végül egyet úgy átalakítottam, hogy még az anyja sem ismerne rá. Anyukám gyűjteményéből való az eredeti, s íme az átalakított verzió:



Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 30 dkg zsír
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • lekvár tölteni
  • vaníliás porcukor beforgatni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, zsírt tálba tettem, elmorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. 
Egy órányi pihentetés után kisebb tojásnyi gombócokra osztottam a tésztát. Mindegyiket kör alakúvá nyújtottam, négybe vágtam. Lekvárral töltöttem, felsodortam, tepsibe rakosgattam s 180 fokos sütőben világosra sütöttem őket.
Sütés után vaníliás porcukorba forgattam.

Omlós lett, talán nagyon is. Így utólag kevesebb zsírt tennék bele, a 25 dkg is bőven elég. 
Lekvárból a szilva lenne a legjobb, de bármilyen nem kifolyós megteszi. Ez éppen több éves fekete ribizli volt. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon koszonom ezt a receptet, Nagyon finom omlos teszta most a 3 dik nap kint van az asztalon tanyerba, ugyan olyan friss marad napok utan is,omlik a szajba a tesztaja!Tudom mindenkinek ajanlani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :-) Örömömre szolgál, hogy megsütötted, s hogy ízlik! Köszönöm a visszajelzést és az ajánlást!

      Törlés

Lencsesaláta

 Nem eszünk gyakran lencsét, talán évi két-három alkalommal. Abból egyik szilveszter, aztán év közben valamikor Leányzó eszembe juttatja a f...