Kínai szezámmagos csirke

Leányzóm azt kérte tegnap, hogy vacsorára "olyan finomat" készítsek neki. Mikor körülírta, rájöttem, mit szeretne, de annyit kialkudtam tőle, hogy inkább ma ebédre készítsem el. Eszembe jutott, hogy régen-régen már írtam bejegyzést erről a finomságról, amit ha én el is felejtenék, a gyerekek időnként felelevenítik. Meg a recept miatt is előkerestem. 

Ezzel az étellel mi úgy jártunk, mint Hankka, -tőle van a recept-. Megláttuk és megszerettük. El is készítettük, nem is egyszer. Tényleg nagyon finom, nem hiszem, hogy meg lehetne unni. Csak ici-picit változtattam rajta, nem volt keményítőm, ezért a liszt mennyiségét emeltem picit. Amúgy- szokásom ellenére- tartottam magam a leírtakhoz.



Hozzávalók:
  • 1 nagyobb csirkemellfilé
A mázhoz:
  • 6 evőkanál 10%-os ecet
  • 6 evőkanál méz
  • 8 evőkanál ketchup
  • csili ízlés szerint
  • szezámmag
A tésztához:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1-1,5 dl víz
Így készült:
A húst jó ujjnyi darabokra vágtam, sóztam, összeforgattam, pihenni hagytam.
A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összefőztem.
Megkevertem a tésztát: előbb a tojást az olajjal, majd hozzáadtam a lisztet, sütőport, sót, és apránként annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztához hasonló masszát kapjak.
Ebbe a tésztába belemártottam a húsdarabokat, bő olajban pirosra sütöttem. Mikor mind kész, ráborítottam a mázat, óvatosan összeforgattam, hogy mindenhova jusson. Szezámmaggal (fekete is van közötte, szeretem tarkán használni) bőven beszórtam.
Rizst -mi mást?- ettünk hozzá.



Mi szeretjük a csípőset, de azért nem szoktam sok csilit tenni bele, csak annyit, hogy kellemesen csípjen. Tényleg nagyon finom, a gyerekek is odavannak érte! :-)

6 megjegyzés:

  1. Eddig ez a finomság elkerülte figyelmemet pedig nagyon jó lehet! Váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :-) Érdemes kipróbálni, igazán finom, és kiadós- jó nagy adag lesz az egy csirkemellből.

      Törlés
  2. Mostanában csípem a kínait, így kipróbálós. :-D teller-cake

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi mindig is csíptük, legalábbis jó néhányat közülük. :-) Merem ajánlani kipróbálásra, finom!

      Törlés
  3. Nagyon guszta lett, finom is lehetett! Szeretjük a kínait, így hasonlót én is csináltam már :-) valóban jó kiadós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Nálunk a szecsuáni csirke volt az első, ami gyökeret vert a konyhánkban, aztán a pirított tészta, majd ez. Gyerekek kedvencei! :-)

      Törlés

Almás és túrós bukta

 Nem tudom, hogy illendő-e még ilyentájt boldog új évet kívánni, de idén most írok először a blogra. Nem, nem volt semmi gond, csak elfoglal...