Kiflike

Valamikor, 3 évvel ezelőtt húsvétra készült sütemény, de miért ne kaphatna karácsonykor is szerepet? Közeledik, rohamosan, de most elmaradtak a karácsony gondolatára odabent röpködő angyalkák. Talán azért, mert 22 év óta először töltünk karácsonyt Leányzónk nélkül- más programja van, párja családjával síelni mennek. Talán ehhez is hozzá kell szokni, nem csak a gyérülő találkozásokhoz.

Szóval, egy három éve piszkozatban megírt recept- gyorsabb. mint újat írni:

Mert nincsen ünnep apró kiflik nélkül. Most nem lekváros lett, mert az szerepet kapott másik két sütiben: a mindig nagy sikerű hamis hájasban, amibe szilvalekvár került, a mákos linzerbe pedig narancslekvár. A kiflibe maradt a rahát. 




 Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 tojássárga
  • 3 evőkanál tejföl
  • lekvár, rahát tölteni
  • porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, csipet sót elmorzsoltam a margarinnal és a zsírral. Hozzáadtam a tojássárgát és a tejfölt, összegyúrtam. 
1-2 órai pihentetés után 6 gombócra osztottam. Sorra mindegyiket kinyújtottam, kerekre, 8-ba vágtam, mindegyik szelet tésztára 1-1 csík rahát került, majd felsodortam és tepsibe pakoltam. 
180 fokos sütőbe tettem, enyhe pirulásig sütöttem őket. 
Még azon melegében porcukrot szitáltam az egymás mellé pakolt kiflikre.



A kiflik is mindig kelendők, roppanósak, mégsem szárazak. Lekvárral szeretem a legjobban, de így is finom, vagy dióval, birsalmasajttal töltve. Másik nagy előnyük, hogy sokáig elállnak- egy-két hétig biztosan. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak látszik, köszönet a receptért! Én is a lekvárosra szavazok... :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomak lehettek! Rahátot egy-kétszer mi is vettünk már Torockón, finom sütikbe!

    VálaszTörlés

Papanas

Nem egyszer láttam ilyen sütit román blogokon, de egyszer sem jutottam arra az elhatározásra, hogy én ezt meg fogom sütni. Mindaddig, amíg k...