Áfonyalekváros-csokikrémes kocka

 Még ez is korábban készült sütemény. De jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy felidézzem az év eseményeit. Sokminden történt. Jó és nem jó felváltva, így: férjem unokatestvérének élete párja tíz évnyi küzdelem után feladta a harcot, nem bírta megvárni fia esküvőjét, melyet két évig terveztek-szerveztek. Így néhány hónap különbséggel sírtunk és mulattunk. Az élet nem kíméletes... de közben megy tovább. 

Én meg sütök rendületlenül. Ha van kinek. Ha csak ketten vagyunk, bizony előfordul, hogy nem kerül sütemény az asztalra. Ha itthon vannak a gyerekek, akkor pótolom: mindjárt többféle készül, egyrészt kedvükre téve, meg fel is kell őket pakolni, hogy néhány napra bebiztosítsam nekik a hazait. Ez a süti is többedmagával készült még áprilisban:


Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaó
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
A töltelékhez:
  • 1 üveg áfonyalekvár
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
Így készült:
A tésztához a tojásokat a cukorral alaposan elkevertem, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztává kevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, majd 10 fokon tűpróbáig sütöttem.
Miután kihűlt, vízszintesen kettévágtam.
A krémhez a pudingporból, kakaóból, tejből sűrű pudingot főztem. Még forrón elkevertem benne egy tábla csokoládét. Sűrűn megkeverve hagytam kihűlni.
Közben a vajat elkevertem a cukorral és kanalanként hozzáadtam a kihűlt kakaós-csokis pudingot.
A tészta alsó lapját megkentem áfonyalekvárral, erre simítottam a krémet, s beborítottam a felső lappal.
Hidegen dermesztést követően szeletelhető.


Így is finom, de csokival a tetején az ünnepi asztalon is megállná a helyét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Áfonyalekváros-csokikrémes kocka

 Még ez is korábban készült sütemény. De jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy felidézzem az év eseményeit. Sokminden történt. Jó és nem jó f...