Kekszes-tejfölös szelet

Ki gondolná, hogy csupán kekszből és édes tejfölből ilyen csodát lehet varázsolni... Én tudtam már, mert valamikor régen már készítettem, s meglepően finom tud lenni. Sütni sem kell tudni, a sütőt sem kell bekapcsolni, gyorsan kész kevés hozzávalóból... soroljam még az erényeit?:-)
Még a szünetben készült. A vasalást mindig halogatom. Most különösen, nagy halmot gyűjtöttem össze... Két délutánon keresztül simogattam a ruhákat, s mikor végre az utolsó darabot is szekrénybe pakoltam, úgy gondoltam, megérdemlek valami finomságot ennyi munka után. Lementem a konyhába, s egy vödör tejfölből és egy csomag kekszből összeállítottam. Néhány óra pihentetés után, vacsorára jóízűen megettük. Azaz nem mind, egy kevés maradt másnapra is.


Hozzávalók:

  • 8 dl tejföl
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg szögletes keksz (pl. Petit Beurre)
A tejfölt ketté osztottam. Egyik felébe elkevertem 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot, a másik felébe a többi cukrot és a kakaót.
Kis tepsi alját kiraktam keksszel, rákentem a fehér tejföl kicsit több, mint harmadát, újabb kekszréteg, erre kakaós tejföl került, majd keksz-világos tejföl-keksz-kakaós tejföl-keksz. A maradék tejfölt a tetejére öntöttem, s villával márványosra húzgáltam. 
Néhány órát hideg helyen pihentetjük, addig a keksz átpuhul s szépen szeletelhető.




12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ezt a receptet én is kinéztem magamnak egy kis receptes újságból csak még eddig nem került rá sor:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Éva! Érdemes elkészíteni, tényleg nagyon finom:-)

      Törlés
  2. Szépséges lett, és egyszerűsége ellenére ez egy tényleg nagyon finom sütemény, nálunk is szokott készülni. :)

    VálaszTörlés
  3. Ilyet már én is készítettem és tudom, hogy a végeredmény nagyon finom! Egyszerű és fincsi édesség :)

    VálaszTörlés
  4. Valóban nagyon egyszerű süti, és mégis olyan finomnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  5. Hasonló finomság készült nálam is, de nem sikerült ilyen jól megörökítenem :) A Tied nagyon fotogén!!!

    VálaszTörlés
  6. Hoho, ezt én is ismerem, sőt, vagy 2 éve el is készítettem, azóta sajnos nem - pedig nagyon finom és tényleg annyira egyszerű. Ismétlésért kiált az enyém, mert akkor olyan ronda fotót sikerült készítenem róla. :)
    Jaj, a vasalni valóról ne is beszéljünk! Én is előszeretettel gyűjtögetem mostanában. Sőt, néhány hete már csak az utolsó pillanatban vasalom ki az épp szükséges dolgokat - ez most egy ilyen időszak.

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...