Holnap fogjuk készíteni az ünnepi mézeseket. Lekváros is fog készülni, mivel állta a próbát :-)
Ilyenek lettek:
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- csipet só
- 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 mokkáskanál mézes-fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 1-1 citrom és narancs lereszelt héja
- 25 dkg margarin
- 3 dl méz
- 3 nagy tojás
- lekvár, porcukor, csoki
Így készült:
Minden hozzávalót tálba tettem, a margarint megolvasztva, s addig gyúrtam, míg össze nem állt a tészta.
Hűvös helyen pihentettem néhány órát.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, különböző formákat szaggattam.
Egy tepsivel lett lekváros virág, ehhez minden másodiknak a közepét kilyuggattam, lekvárral összeraktam s úgy sütöttem. Sütés után porcukorba forgattam.
A kiflikhez kerekre szaggattam, lekvárral töltöttem, felsodortam, meghajlítottam, sütöttem. Kihűlés után csokival csorgattam le.
Van már mézes recept a blogon, de most picit másképp készült, s olyan finom lett, hogy megörökítem így is. Ez nem olyan rögtön puha, sőt, kihűlés után jó kemény, de másnapra puhul, aztán további állást követően még puhább lett. Mondjuk túl sokáig nem volt ideje puhulni:-)
Annyira szépek, isteni lehet! :) Régebben amikor kemények lettek a mézeseim én is lekvárral ragasztottam össze őket, hogy megpuhuljanak. Finom volt, a tiéd is az lehet. :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Lekvárosan még sosem ettem őket, de fincsi lehet! :)
VálaszTörlésFinom lehet a lekvárral! És szépek is lettek :-)
VálaszTörlésVolt már hogy én is sütöttem lekvárost, házi szilvalekvárral :-) Azok puszedlik voltak, a belsejükben a lekvárral. Finom puhák lettek.
Drága Gerdi! Békés, boldog karácsonyt kívánok Nektek!! Csilla
VálaszTörlésKedves Gerdi! Boldog karácsonyt kívánok neked és kedves családodnak!
VálaszTörlés