Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál citromlé
A töltelékhez:
- 1 üveg meggydzsem
- 4 nagy alma
- 1 citrom leve
- 20 dkg cukor
- 25 dkg darált mák
- 3 evőkanál gríz
Így készült:
Egy citrom levét kicsavartam.
A tésztához valókat összegyúrtam, a citromléből két evőkanállal tettem hozzá.
Az almát lereszeltem, ráöntöttem a többi citromlét. elkevertem a cukorral és grízzel, majd a darált mákot is hozzákavartam.
A tésztát két részre osztottam: egy nagyobbra, ezzel kibéleltem a tepsi alját -előbb sütőpapírt tettem a tepsibe-, lekentem a dzsemmel, majd rásimítottam a tölteléket.
A maradék tésztát kinyújtottam, csíkokat vágtam belőle s berácsoztam a süti tetejét.
180 fokos sütőbe tettem s készre sütöttem. Akkor minősítettem megsültnek, mikor a teteje szépen megpirult.
Finom lett, a mák az almától egyáltalán nem száraz, a meggydzsem alatta meg különösen jót tesz neki. Borongós őszi napokra kimondottan ajánlom! :-)
Más lekvárral is el tudom képzelni, mondjuk szilvával. A lényeg, hogy savanykás legyen.
Ma egy csokor csicsókavirágot hoztam be a vázába. Szeretem! :-)
Mindent szeretek, amibe mák vagy alma van. :)Együtt pedig különösen finom, ezért majd kipróbálom a receptedet. :)
VálaszTörlésGuszta szeleteket vágtál, kár hogy nem lehet egyet elvenni belőle :-) A mák és alma is mindig jó párosítás, úgyhogy ez is nagyon finom lehet.
VálaszTörlésSajnos gyorsan múlik az idő. Amúgy én szeretem az őszt, a természet sok szép színét, de csak az olyan napokon, amikor szépen süt a nap, és kellemes a hőmérséklet.
A csokis mézesedben már a múltkor gyönyörködtem :-) és a virágaid is nagyon szépen....
...és még meggylekvár is, finom lehet! :-)
VálaszTörlésSzépek, finomak :)
VálaszTörlés