Sajtfánkocskák

Jó néhány éve, hogy egy kolléganőm ilyen fánkocskákat hozott. Kis helyesek meg nagyon finomak voltak. Egyszer már tettem egy próbát, de miután szépen felpuffadtak, el is laposodtak, mire megpirultak volna. Úgy is finomak voltak, csak hát a látvány... Még egy esélyt adtam neki, ezúttal jó forró sütőben pirultak, 200 fokot kaptak. S pufik maradtak! Tudtam, hogy az égetett tésztának ez a titka, előző alkalommal mégis a szokásos 180 fokon sültek.
Ilyenek lettek:

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 3 tojás
Így készült:
A lisztet előbb kevés tejjel simára kevertem, majd hozzáadtam a többi tejet, a vajat és sót. Kavargatva sűrűre főztem. Annyira sűrű lett, hogy kavarni is nehéz volt, de kicsit hagytam főni.
Levettem, elkevertem előbb a sajtot benne, míg felolvadt, majd egyenként a tojásokat adtam hozzá. Mindegyikkel addig kevertem, míg egynemű lett a massza.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kis halmokat pakoltam, helyet hagyva közöttük.
Előmelegített, 200 fokos sütőbe tettem, s addig sültek, míg szépen megpirultak.
Kivéve is megtartották a formájukat.

Frissen, langyosan volt a legfinomabb, de én másnap is szívesen rájártam a maradékra. Most, hogy ennek a titkát is kifürkésztem, biztosan fogom még sütni! 

2 megjegyzés:

  1. Milyen szép puffancsokat készítettél! :) Hasonló már nálunk is készült úgy hogy tudom milyen finom.

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...