Hozzávalók:
- 20 dkg barna nádcukor
- 3 evőkanál méz
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg zabpehely
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg vaj
- csoki, mazsola, aszalt gyümölcsök, mogyoró, dió...
Így készült:
A cukrot, tojásokat elkevertem, majd hozzáadtam a mézet, lisztet, zabpelyhet, sütőport, kókuszt és a megolvasztott vajat. Elkevertem, majd belekerültek a csokidarabkák, aszalt gyümölcsök, mikor milyen, vagy amihez kedvünk van, tetszés szerint.
Sütőpapírral bélelt tepsibe két teáskanál segítségével halmokat rakosgattam, helyet hagyva közöttük, mert sülés közben elterülnek.
180 fokon pirulásig sütöttem őket.
Egyik alkalommal két összetört banán és csoki került bele, ekkor még 10 dkg teljes kiőrlésű lisztet is kevertem hozzá, mert lágy lett az összekevert massza. Így is finom volt!
Első alkalommal 25 dkg cukorral készült, így édes lett, aztán csökkentettem 20 dkg-ra. A méz is édesíti meg az aszalt gyümölcsök. De aki nem éppen azon van, hogy fogyjon egy keveset, és édesen szereti, nyugodtan teheti bele a több cukrot.
Már említettem, hogy a Börzsöny lábánál lakunk, szó szerint. Kisétálunk a faluból, s máris kapaszkodunk felfele a dombra. A hozzánk legközelebb eső csúcs 500 m alatti, de elég arra is felmászni. :-) Néha távolabb is elmerészkedünk, mint ezúttal is. Megérte, minden völgy, csúcs más látnivalót kínál, főleg így tavasszal:
Nagyon csábító, szívesen kipróbálom.
VálaszTörlésKöszönöm! Nekünk nagyon ízlik, biztos, Nektek sem okozna csalódást! :-)
TörlésFinom lehetett a keksz, főleg ilyen szép környezetben elmajszolni :-) Mi is kirándultunk, most az utóbbi két hétvége szép napos volt. Látszik, hogy rohamosan nyílnak az erdei virágok, rügyek, levelek... felüdülő érzés! :-)
VálaszTörlésAmilyen szép idők voltak, muszáj volt kihasználni! :-) Idén a szokásosnál is jobban vártam a tavaszt, jött is hirtelen. A mostani lehűlés meg rosszul esik... De lesz még meleg, meg is unjuk. :-)
Törlés