Hozzávalók:
- 1 csomag gesztenyemassza (20 dkg)
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 12 dkg margarin
- nagy csipet szódabikarbóna
- 1 tojás
- 10 dkg csoki bevonni
Így készült:
Minden belevalót tálba tettem, összegyúrtam. Kicsit ragadt, de rövid pihentetés után hagyta magát gombócokká gyúrni. Tepsibe pakoltam őket, villával kissé lenyomtam a tetejét.
180 fokon kisütöttem.
A felolvasztott csokiba belemártogattam a tetejüket, azaz Leányzó végezte ezt a műveletet, míg én másnap az ebéddel foglalatoskodtam. Nem jutott az összesre csoki, de anélkül is finom.
Gyorsan elkészült, s jó sok lett belőle, két nagy tepsivel. Nem omlós, inkább olyan tömör, kiadós keksz, de finom! Erre is jó a gesztenye...
Nem csoda hogy finom lett, hisz Te nagyon ügyes vagy :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin! :-) Igyekszem, de nem mindig sikerül...
TörlésSzuper recept, gyönyörű forma. 🙂
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Zsuzsa! :-)
TörlésIlyet már én is terveztem csinálni, finom lehet. :) Boldog húsvétot!
VálaszTörlésVanilin, nekünk ízlett. Annak, aki szereti a gesztenyét, nem okozhat csalódást.
TörlésKöszönjük, megvolt! :-) Remélem, Nektek is jól telt az ünnep!
Jó ötlet ez a keksz főleg, mert szeretem, ha valami egyszerűen elkészíthető :) Kellemes ünnepeket kívánok :)
VálaszTörlésKöszönöm, nálam is egyre inkább előny a gyorsaság és egyszerűség! :-)
TörlésKöszönjük szépen! Remélem, Nektek is jól telt a húsvét!