Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 18 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 egész tojás+1 sárgája
- 1 tojásfehérje, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál darált dió a tetejére
- lekvár összerakni
Így készült:
A lisztet, cukrot, sütőport elmorzsoltam a margarinnal, majd összegyúrtam a citromhéjjal és tojásokkal. Pici lisztet még gyúrtam hozzá, mert enyhén lágy-ragacsosnak találtam.
15-20 perc pihentetés után 2 részre osztottam. Felét közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam, a másik felét ki is lyukasztottam. A lyukasakat lekentem az enyhén felvert tojásfehérjével és a cukor-dió keverékébe mártottam, így sütöttem őket ki.
175 fokon, világosra sütöttem a korongokat.
Kihűlés után felét baracklekvárral, másik felét eperrel ragasztottam össze. Természetesen egy egész korongra került egy lyukas, diós tetejű. Mindkét lekvárral finom volt. Másmilyent is lehet használni, ízlés szerint. Málna- vagy ribizlilekvárral is finom lehet.
Másnapra a lekvártól jól átpuhul a süti.
Előre is meg lehet sütni, s fogyasztás előtt egy nappal összerakni.
Meg is sütöm akkor előre.
VálaszTörlésHúsvétra is sütöttem belőle, bár nem készült el előre, mert előtte nem volt időm. :-)
TörlésNagyon szépek lettek, főleg a közepük tetszik :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Katalin!
TörlésNekem is tetszenek! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Vanilin! :-)
TörlésMennyi finomságot készítettél mostanában...
VálaszTörlésSzép Húsvétot kívánok Nektek!
Köszönöm szépen, Gabriella! Remélem, Nektek is jól telt a húsvét!
Törlés