Zöldséges lepénykék

Hirtelen jött ötlet volt vacsira valónak. Miközben sült, jutott eszembe, hogy egy batátát is belereszelhettem volna, de majd legközelebb.
Krumpliból szoktam hasonlót csinálni, zellerből is -az nagyon finom-, csak répából nem, vagyis még nem. Most összereszeltem az összeset, s mártogatóssal jóízűen megettük. 


Hozzávalók:
  • 1 közepes sárgarépa
  • 4 krumpli
  • negyed zeller
  • 1 evőkanál házi ételízesítő 
  • só, bors
  • 3 nagy tojás
  • 5-6 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez
Így készült:
A zöldségeket megpucoltam, mostam, majd lereszeltem. Összekevertem az ételízesítővel, sóztam, borsoztam. Beleütöttem a tojásokat, majd annyi lisztet kanalaztam hozzá, hogy sűrű, már nem folyékony masszát kapjak. Fokhagymát préseltem hozzá és néhány szál petrezselyemlevelet vágtam még bele. Összekevertem.
Serpenyőben olajat hevítettem, s evőkanállal halmokat pakoltam egymás mellé, kissé el is lapítottam-igazgattam.
Nem túl nagy lángon mindkét felét szép pirosra sütöttem.
Fokhagymás-borsos tejfölbe mártogatva ettük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek, jó ötlet volt a többféle zöldséggel! Finomak lehettek, eddig csak krumpliból készültet ettünk, jó lenne ezt is kipróbálni 😁.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :-) Nálunk is a krumplival kezdődött, aztán jött hozzá a többi is- néha csak répa, vagy hagyma, most mindjárt kétféle is.

      Törlés
  2. Finom lehetett ezekkel a zöldségekkel de ahogy Kati is írja én is eddig inkább csak krumplival csináltam ami nekünk a tócsni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a tócsni, ami nálunk krumplifasírt, volt az eredeti, de így vegyesen is finom. Szeretjük, így is, úgy is.

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...