Gesztenyekrémes szelet

Ma újra vendégeim voltak, nagyon-nagyon örültem nekik, hisz oly ritkán toppannak be erdélyi rokonok... Hogy eljöttek, úgy háláltam meg, hogy igyekeztem finomakat sütni-főzni nekik. Nem is panaszkodtak:-)
Ezt a sütit valamikor valahol láttam, s megjegyeztem: kakaós piskóta, gesztenyekrém, tejszínhab. "Fantáziadús" nevet adtam neki:-) Pedig nagyon finom, többet érdemelne!
Hozzávalók:
  • 6 tojásból készült kakaós piskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg cukor+2 evőkanál
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • tortadara vagy reszelt csoki
A szokásos módon elkészített piskótát nagy tepsiben kisütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a 6 dl tejben. Kavargatva kihűtjük. Közben a maargarint a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd kanalanként a kihűlt pudingot. A krémet a piskótalapra kenjük.
A tejszínt a cukorral felverjük, a habfixálóval tovább verjük, míg eléri a megfelelő állagot.
A krémre kenjük, tortadarával vagy reszelt csokival szórjuk be.

7 megjegyzés:

  1. Imádom!! Puding nélkül én is szoktam készíteni ilyet! Olyan finom!! Nálad is jó vendégnek lenni!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett, látszik rajta, mennyire finom! Van még egy szeletke?

    VálaszTörlés
  3. Én is készítettem már ilyet gesztenyés krémes néven régebben. Mindenesetre guszta és finom:)

    VálaszTörlés
  4. Csilla, köszi! Férjemnek is nagyon ízlik, két perce is lement, hogy lefekvés előtt még élvezhesse:-)

    Hankka, köszönöm, és igen, van még, szívesen látlak, de siess:-)))

    Trollanyu, legalább tudom a nevét! Majdnem talált...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom süti. Jó dolguk volt a vendégeknek. :)

    VálaszTörlés
  6. Őszi hangulatú, jó ízvilágú sütemény!

    VálaszTörlés

Papanas

Nem egyszer láttam ilyen sütit román blogokon, de egyszer sem jutottam arra az elhatározásra, hogy én ezt meg fogom sütni. Mindaddig, amíg k...