Karamellkrémes kávés-diós kocka

Hogy másképp köszönhetném meg számítógépünk javítását meg a fotók megmentését, mint sütivel? Ez a süti abból a célból készült... Annyira finom lett, hogy nem adtam mind oda:-)
Az ötletet a Süssünk, főzzünk sorozat 35. kötete szolgáltatta, mármint a kávés-diós alapot, de változtattam rajta, meg a karamellkrémet én találtam ki hozzá. Nagyon kellemes ízegyveleg lett belőle!
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl erős feketekávé
A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
 Elkészítés:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált diót, majd a kávét és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A többi tejhez hozzáadjuk a cukrot, s főni tesszük. Hozzáöntjük a pudingos tejet, s sűrűre főzzük. Időnként megkeverve kihűtjük. Ekkor hozzákeverjük a puha  margarint.
A kihűlt lapot kettévágjuk s megtöltjük a krémmel. Azonnal szeletelhető.

 A tetejére csokimázat szántam, de végül nem került rá, így is annyira finom volt. A tészta olyan puha lett, akár egy piskóta. A krém meg... a karamell a kedvenc ízem, már nem is ragozom.

12 megjegyzés:

  1. Na ezt betervezem, mert imádom a kávés sótiket. Nagyon jól néz ki és a képek is szépek. Látom megtanultad használni a vakút :) Gerdikém, ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. Martinelli, köszönöm:-) A vakuval az a gondom, hogy időnként túl világos lesz tőle a kép, így törlöm őket... A fényképezés terén van hova fejlődnöm, ezzel tisztában vagyok:-)

    VálaszTörlés
  3. Már a neve is annyira jó:) Nagyon finom süti lehet, ez is megy a listára:)

    VálaszTörlés
  4. Én is mentettem a receptet, nagyon finom lehet! Azt még elárulod, hogy mekkora tepsiben sütötted?

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu, köszi!
    Hankka, mindig nagy tepsiben sütök, mérete: 28×34 cm. Már terveztem, hogy kiírom az oldalsávba, de annyira hanyag vagyok:-(

    VálaszTörlés
  6. Nekem is kedvencem, meg a dió is a sütikben, ha időm engedi, meg szoktam kicsit pörkölni használat előtt.

    VálaszTörlés
  7. Én sem adtam volna mind oda! Dió és karamell, ez csak jó lehet. :))

    VálaszTörlés
  8. Vicuska, időnként én is megpörkölöm a diót, vitathatatlan, hogy jobb ízű, de -mint írod- időfüggő.

    Petra, köszi! Persze, hogy jó, s magamnak is akarok a jóból:-)))

    VálaszTörlés
  9. Hu ez finom lehet ln is megsütőm

    VálaszTörlés

Tejfölös fánk

Akkor nekiugrok harmadjára is. Írok, törlök, írok, törlök. Panaszkodjak, ne tegyem. Hát nem teszem. Én dolgom, én döntésem, én hülyeségem, h...