Diós habos kocka

Ez a süti még mindig a múlt hét termése. Egy elnézett recept eredménye, de mint a végén kiderült, érdemes volt elnézni:-)
Mindössze annyi, hogy a tojások fehérjéből csak egyet kellett volna meghagyni a tetejére, a többi felverve a masszába került volna. Margarinból pedig 15 dkg kellett volna.  Mindezt akkor néztem meg, mikor már össze volt keverve a tészta. (Ilyenkor ellenőrizni szoktam, hogy minden benne van-e.) Így lett egy vastagon habos, omlós tésztájú diós süti.
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 fiola vanília aroma
A tetejére:
  • 5 tojásfehérje 
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • 1 kiskanál kakaó
Elkészítés:
A puha margarint, a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük.  Hozzáadjuk a darált diót, vaníliát, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát, előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a csipet sóval felverjük. A cukrot több adagban adjuk hozzá, közben folyamatosan verjük, míg kemény, fényes habunk lesz.
A kisült tészta tetejére kenjük kb. 3/4-ét, a többibe belekeverjük a kakaót, ezt a hab tetejére kenjük-csorgatjuk. Visszatoljuk a forró sütőbe néhány percre, míg a hab megszárad.
Még melegen felszeleteljük.
Néha az elrontott recept is jól sül el. De fordítva is megesik:-)

13 megjegyzés:

  1. Nagyon is tetszik ez az elrontott süti! :)))

    VálaszTörlés
  2. Ha mindig ilyen jól sikerülnének az elrontott sütik milyen jó lenne! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jól néz ki,ha nem írod ,nem is tudni rajta,hogy egy elnézett süti.Irtó guszta, imádom a habos sütiket.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta,klassz recept! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta finom lehet! Ez valóban így van, velem is előfordúlt már hogy kimaradt valami és talán még jobb lett!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki, biztosan finom is!

    VálaszTörlés
  7. Én is úgy látom, hogy jó ez így ahogy van! :)))

    VálaszTörlés
  8. Talán nem is baj, hogy elnézted a dolgokat mert nagyon jól néz ki ez a süti!!! Engem nem kellene noszogatni, hogy megegyem, és úgy látom titeket sem kellett!!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Nektek! Alkottam megint egy receptet, ezúttal figyelmetlenségből:-) Naná, hogy finom volt, különben nem lenne itt.

    VálaszTörlés
  10. Guszta nagyon ez diós süti, a diós habosok nagyon finomak:) Szerencsés voltál, hogy jól sült el, én is szoktam ilyen elnézéseket produkálni. Az egyik ilyen akkor volt, amikor mégnagyon régen fogyózni akartam és találtam egy szőlős diétát, az én olvasatomban 2 kg szőlőt lehetett megenni egy nap, de aztán kiderült, hogy az csak 20 dkg:)

    VálaszTörlés
  11. Igen, a összeállított tészta belevalóinak ellenőrzése, és a felfedezés, hogy jé, ez kimaradt? vagy nem ennyi megy bele?, nagyon is ismerős. Így születhetnek az új receptek ;-)) Éljen a dió!!

    VálaszTörlés
  12. mert ha nem sül el, nem vállalod? akkor mehetett volna a bakik a konyhába címszó alá.

    no, akkor ez is azon csoportba sorolandó, amit vígan át lehet alakítani, mert max másfajta lesz, de ugyanolyan finom.

    és tényleg: Éljen a dió!!

    VálaszTörlés
  13. Trollanyu, köszi! Most jól sült el, de van fordítva is volt már... Megmosolyogtam a szőlős diétát...de azért biztos sikeres volt a fogyókúrád:-)

    Anazar, 4Gyerek, csatlakozom: éljen a dió! Nagyon szeretem ám én is.
    4Gyerek, a nem sikerült recepteket nem szoktam megörökíteni. De lehetne egy általad javasolt rovat, ahol aztán megbeszéljük, hogy mit is szúrtam el:-)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...