Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaníliás porcukor
- 30 dkg margarin
- 16 dkg darált dió
- 2 tojás
- kis üveg málnalekvár
- 5 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál olaj a tetejére
Így készült:
A lisztet, cukrot, sütőport, diót, margarint tálba tettem, elmorzsoltam. Hozzáadtam a tojást és összegyúrtam.
Pihentetés nélkül enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrtam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam a korongokat, 180 fokon világosra sütöttem őket.
Kihűlés után párosával málnalekvárral összeragasztottam a kekszeket.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztottam és kanállal becsorgattam tetejüket.
Finom omlós kekszek lettek, lekvár nélkül is finom elrágcsálni. Mára jól átpuhultak. Szeretek rájárni! Aki siet, még kaphat kóstolót! :-)
Éva, köszönöm a receptet!
Nagyon szépek lettek. Örülök hogy elkészítetted, a díszítésen én is gondolkodtam de aztán elmaradt mert csupán megkóstoltuk a többit tettem a mélyhűtőbe.
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Díszítés nélkül is finom, ez a kevés csoki amúgy is csak látszatnak van rajta. De teljesen bevonva sem lenne ám rossz! :D Nálunk csak ünnepekkor kerül süti a mélyhűtőbe, olyan kor nem bírjuk megenni meg megetetni a családdal, annyit sütök. :-)
TörlésHát ez isteni finom lehet! :) A díszítés jó ötlet volt. :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom, nem egyszeri alkalom, hogy sütöttem, az biztos! :-)
Törlés