Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 15 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 1 citrom lereszelt héja és leve
- 4 közepes alma lereszelve
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
Így készült:
A tojásokat a cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral alaposan elkevertem, majd hozzáadtam a mikróban felolvasztott margarint. A citrom héját belereszeltem, a levét kicsavartam. Az almákat megmostam, héjastul lereszeltem. Beleborítottam a masszába, ráöntöttem a citromlevet, majd elkevertem. Belekerült a dió és a sütőporral elkevert liszt. Alaposan összekevertem, majd tepsibe simítottam a masszát. (28×32 cm a tepsi mérete.)
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje szépen megpirult. De azért a biztonság kedvéért tűpróbát is végeztem.
Finom, almás keverthez képest laza szerkezetű süti lett belőle. A receptet Anyósom gyűjteményében találtam mesealmás néven, de kissé megvariáltam az eredetit, leginkább a hozzávalók mennyiségének növelése által. De volt, amit kihagytam - a mazsolát, mert tudom, hogy vendéglátónk nem szereti-, s fahéj meg margarin nem szerepelt eredetileg benne, de szükségesnek tartottam mindkettőt.
... és színben is őszies! :)
VálaszTörlésHa már megállíthatatlanul itt az ősz! :-) De nézzük a jó oldalát: gyönyörű színekben fog pompázni a természet...
TörlésEllerinize sağlık. Çok leziz bir görüntüsü var.
VálaszTörlésSaygılar.
Nem sikerült értelmet adnia a fordítónak a szöveghez, de azért köszönöm a hozzászólást!
TörlésHű, már ennyi recept van a blogodon? 700??? Az rengeteg, ügyes vagy! :)
VálaszTörlésA süti pedig amennyire egyszerű, annyira finom - ismerem.
Köszönöm, Gabriella! Én is meglepődtem a 700-as számon. Ha nem is az összes, de azért nagy része recept a bejegyzéseknek. Bár nem ártana kicsit takarítani, rendezkedni közöttük...
TörlésNagyon kívánatos ez is!
VálaszTörlésKöszönöm, Martinelli!
Törlés