Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárga
- 20 dkg zsír
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál tejföl
- pici tej
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 12 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- kis üveg lekvár (eper)
Így készült:
A tésztához a lisztet, cukrot, sütőport elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam a tojássárgákat és a tejfölt, összegyúrtam. Még most sem akart rendesen összeállni a tészta, ezért még pici tejet is öntöttem hozzá. De tényleg picit, mert a tésztának keménynek kell lennie, hogy majd reszelni lehessen.
A meggyúrt tésztát pihenni hagytam, míg elkészült a töltelék.
A fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Belekevertem a kókuszreszeléket és lisztet, végül a tejszínt.
A tészta nagyjából kétharmadát kikent tepsi aljába nyomogattam. (Tepsi mérete: 28×32 cm. ) Lekentem lekvárral, ezen elosztottam-simítottam a kókusztölteléket.
A maradék tésztát ráreszeltem a süti tetejére.
180 fokon sütöttem, míg a teteje szép világosra pirult.
Omlós, finom süti lett. Eperlekvár került bele, de diós esetében maradjunk a sárgabaracklekvárnál. S mi tagadás, eredeti módon elkészítve finomabb a süti, -bár lehet azért, mert úgy szoktuk meg-, de így is szerettem. :-)
Hűű, de finom lehet! :)
VálaszTörlésFinomakat sütöttél, mióta nem jártam itthon :-)
VálaszTörlésMegjártuk a tengert, nemsokára hozom a képeket, egy kis összefoglalót....