Hozzávalók:
- 6 tojásos piskóta
- 50 dkg mascarpone
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 dl kávé + 0,5 dl víz
- 2 evőkanál rumaroma
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál kakaó
Így készült:
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütöttem. Hagytam kihűlni, majd vízszintesen 2 lapra vágtam.
A mascarponét elkevertem a cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt felvertem, majd több részletben a sajtkrémhez kevertem.
A kávét, vizet, rumaromát összekevertem. Felével meglocsoltam egyik piskótalapot, rákentem a krém kicsit több, mint felét, majd befedtem a másik lappal. Meglocsoltam a maradék kávéval, rásimítottam a maradék krémet.
A tetejére szitáltam a kakaót, majd hűtőbe tettem. 2-3 óra múlva szeleteltem.
Kissé lágy lett a töltelék, így maszatolós süti lett. Tiramisu módjára tanácsos kanállal enni. De annál finomabb!
Nagyon szeretném :) Isteni finom lehet :)
VálaszTörlésErre én is vágynék :-)
VálaszTörlés