Túrókrémes szalalkális lapok

Számomra az utóbbi két hónapban sütött sütik legfinomabbja. Amúgy is szeretem a szalalkális lapokból álló süteményeket, de ez a túrókrémmel különösen jól sikerült.

 Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 nagy tojás
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 15 dkg porcukor
A krémhez:
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg túró
Így készült:
A szalalkálit elkevertem a tejben.
A lisztet a margarinnal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojást, a cukrot, szalalkális tejet és összegyúrtam a tésztát.
3 részre osztottam, mindegyiket tepsi méretűre nyújtottam s tepsi hátán világosra sütöttem.
A krémhez a réteslisztet kevés tejjel simára kevertem, majd több részletben hozzákevertem a többi tejet.A vaníliás cukor hozzáadásával sűrűre főztem. Kevergetve hagytam kihűlni.
Közben a vajat a cukorral elkevertem, s kanalanként hozzákevertem a kihűlt lisztes pépet. Végül a szűrőn átnyomott túrót kevertem hozzá.
Megtöltöttem a lapokat a krémmel. Kissé lenyomkodtam s nem sokára szeleteltem is.





5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet én is nagyon szeretem a szalalkális sütiket! Milyen szép vastag lett a tészta, jó lenne beleharapni:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! Finom volt, én nagyon szerettem, ettem is belőle jócskán! :-)

      Törlés
  2. De szép szeletek, jöhetne most belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Sajnos nem küldhetek belőle, mert korábban készült, mint minden mostanság közzétett recept...

      Törlés
  3. Túrókrémes! Csakis finom lehet!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...