Hamis tiramisu

Gombhoz a kabátot: volt két kis doboz tejszín a hűtőben, még az ünnepekre vettem egy meg nem valósult sütihez. Attól tartottam, hogy hamarosan lejár a szavatossága, de még csak a közelében sem járt. De azért kerestem hozzá receptet. Több ötletem volt, végül egy sütés nélküli mellett döntöttem, annak is a hamiskás változata készült el, mascarpone ugyanis nem lapult a felhasználásra váró alapanyagok között. Valamikor régen már készült hasonló, arra nem emlékszem, pontosan hogyan. Az biztos, hogy puding és tejszínhab keveréke volt, de ezúttal tojást is csempésztem bele.


Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 4+ 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl főzött kávé
  • 1 evőkanál kakaó
Így készült:
A tojásokat 4 evőkanál cukorral elkevertem, nem habosra, de jó alaposan. Hozzákevertem a puding- port, majd apránként belekevertem a tejet.
Közepes lángon állandóan kavargatva felfőztem. Előbb csomós lesz, de rövid főzés után kisimul.
Hagytam kihűlni, közben néha megkevertem. Kezdetben elég lágy, de hűlés közben szépen megdermed.
A tejszínt 2 evőkanál cukorral felvertem, majd több részletben hozzáadtam a közben kihűlt pudingot, miközben tovább vertem.
Egy edény alját kiraktam a babapiskóta felével, amit előbb kávéba forgattam. Nem áztattam, csak belemártottam mindkét felét. Rákentem fele krémet, megint egy réteg kávés babapiskóta következett, majd a maradék krém.
A tetejét kakaóval szitáltam be.
Másnap szeleteltem.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki nagyon guszta lett! Mindegy hogy "igazi" vagy "hamis", jöhetne belőle egy-két szelet, de inkább kettő :-):-)

    VálaszTörlés
  2. Azért jó lenne ha nekem is jutna belőle nagyon guszta!

    VálaszTörlés

Karfiolfasírt

Ahogy várható volt, megint itthonról tanulásra lettünk ítélve. Ami nem olyan nehéz, mint elsőként volt, mert már rutinosabbak vagyunk. Nem ö...