Azóta sok minden változott, többek között vesszük a málnát -már kilenc éve saját házunkban lakunk, ahol közel sincs annyi gyümölcs-, de a lekváros kifli iránti rajongás a régi. Számtalan féle-fajta készült, mind kicsit más, legalábbis bízom benne, hogy nem ismétlem önmagam. 😉
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál tejföl
- lekvár tölteni
- porcukor beszórni
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport elvegyítettem, majd elmorzsoltam a zsírral és margarinnal. Hozzáadtam a citrom héját, tojásokat, tejfölt, és összegyúrtam. Tejfölből annyi kell, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát 4-5 részre osztjuk. Mindegyikből vékony, kerek lapot nyújtottam, 8-ba vágtam, lekvárt tettem rá, felsodortam.
Tepsibe pakoltam, 180 fokon világosra sütöttem.
Még melegen porcukorral szórtam be.
Ezt imádnám!
VálaszTörlés