Mexikói csirke

Ez az étel is viszonylag egyszerű, és nagyon finom. Meg kiadós is. Ha jól emlékszem, egy újságban látott recept alapján készült először, legalábbis az ötletet onnan csentem, de a kamra tartalma s ízlésünk alapján készült el.
Azért egyszerű, mert csak a csirkehúst kell megpárolni a hagymával, no meg egy répát megpucolni s felaprítani, a többi hozzávaló már konzerv, csak bele kell borítani s összefőzni. Fiamnak szoktam sütni-párolni s lefagyasztani csirkehúst, ha az kéznél van, még annál is egyszerűbb elkészíteni. Rizst készítek mellé, vagy bulgurt.

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 babkonzerv
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • csili ízlés szerint

Így készült:
A hagymát apróra vágtam, az olajon megpároltam. Közben a húst csíkokra vágtam. A répát megpucoltam, felaprítottam. A hagymára dobtam mindkettőt, sóztam, s fedő alatt hagytam puhára párolódni. Beleborítottam a konzerveket, sűrített paradicsomot, fűszereztem ízlés szerint, s még egy kis vizet is öntöttem alá, hogy szaftosabb legyen. Összefőztem, megkóstoltam, szükség szerint még sóztam vagy fűszereztem s kész is.
Bulgurral készült:
Itt pedig rizzsel:


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm! Mi szeretjük, még a Férjem is, annak ellenére, hogy paradicsomos! :-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...