Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- nagy csipet só
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg zabpehely
- 1 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom leve és héja
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 szál rebarbara
Így készült:
A rebarbara leveleit levágtam, a szárakat megmostam, külső vékony héját lehúztam, apró darabokra vágtam.
A tojásokat elkevertem a cukorra, csipet sóval, majd a mikróban megolvasztott vajjal. Hozzáadtam a lisztet, zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, kókuszt, citrom héját és levét, simára kevertem. Végül belevegyítettem az áfonyát és rebarbarát.
Hagytam egy fél órányit pihenni, majd két teáskanál segítségével nagyobb diónyi gombócokat pakoltam a sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagytam helyet közöttük, mert elterülnek.
180 fokon pirulásig sütöttem.
Jó sok lett belőle, három és fél tepsivel. Nem okozott csalódást, finom lett. Tehát kekszbe is kerülhet ez a zöldség! 😉 Van még jócskán, talán rá bírom venni magam, hogy egy "rendes" sütibe kerüljön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése