Kapros-juhtúrós sajtgolyó

Miközben azon agyaltam, mit kerekítsek vacsorára, a kezembe akadó juhtúró döntötte el a fejemben dúló vitát: a kedvelt sajtgolyó mintájára, -ami azóta többféleképpen készült- juhtúrós golyó lett, persze hogy kapor ízesítéssel. Készülhetett volna belőle valami egészségesebb is, de ... épp akkor bűnözni támadt kedvem. Néha még sült krumplit is eszünk. 😉😀


 Hozzávalók:

  • 12 dkg juhtúró
  • 22 dkg reszelt sajt (trappista)
  • nagy csipet só
  • nagy csipet bors
  • 1 mokkáskanálnyi morzsolt kapor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez
Így készült:
A sajtot lereszeltem, elkevertem az összenyomkodott juhtúróval, sóval, borssal, kaporral, végül az egész tojásokkal és liszttel. 
Kissé megvizeztem a tenyerem, s gombócokat formáztam a masszából.
Mikor az összes kész volt, ujjnyi olajban kisütöttem, közben átfordítva a másik felére. 

Retekkel és majonézzel ettük. Kettőnknek még sok is volt vacsira, a maradék másnap, hidegen -úgy is finom- elfogyott.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom vacsorátok volt! Sajtgolyót én is sütöttem már, szeretjük. Juhtúróval még ízletesebb lehet, jó ötlet volt a sajtot keverni vele. A juhtúró nálunk is kedvenc, főleg az erélyi 😋.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Az erdélyi, házi juhtúró páratlan, jó lenne menni, hozni belőle! :-)

      Törlés
  2. Finom lehetett a kapros juhtúróval kiegészítve. Sajtgolyót szoktam csinálni szeretem de sajnos férjuram nem rajong érte:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm, finom volt! Ezek a Férjurak, ha ugyanazt szeretnék, amit mi, kicsit egyszerűbb lenne a főzés. De én néha megfőzöm az enyém által nem kedvelt ételeket is...

      Törlés
  3. Igazán finom lehetett, nálunk nagy kedvenc a juhtúró! 😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igen, finom volt, nekem nagyon ízlett!

      Törlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...