...avagy sárga süti, mert ezen a néven keresgéltük a sütis dobozból két másik társa mellől.
Úgy gondolom, így a naptári ősz és tél határán épp alkalomhoz illő süti: a sütőtök még az ősz terméke, számomra a narancs meg határozottan a tél, a karácsonyi időszak íze-illata. Valószínűleg azért, mert régen csak ilyentájt jutottunk hozzá.
Az elmúlt hétvégén egy villámlátogatást tettünk otthon, disznótorra voltunk hivatalosak, amiben már sok éve nem volt részünk, gyerekeinknek meg soha. Így ők is megtapasztalhatták, láthatták, milyen folyamatok által kerül hús az asztalunkra. Nem mondták, hogy többé nem esznek húst. 😀 Erre az alkalomra sütöttem gyorsan indulás előtti nap délutánján csak ilyen kevert-kavart sütiket, ez volt egyikük, szerintem a legfinomabb közülük.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb tojás
- 20 dkg cukor
- fél sütőtök (48 dkg volt az áttört püré)
- 2 dl olaj
- 1 narancs lereszelt héja és kicsavart leve
- 35 dkg liszt
- nagy csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg tejcsokoládé
Arra számítottam, hogy egy tömör, nehéz süti lesz belőle, de ellenkezőleg: puha, kellemesen harapható, kimondottan finom nassolnivaló lett. A narancs íze dominált, a csoki meg határozottan jót tett neki.
Nagyon finom lehetett ez a süteményed! Egy jó disznótoron én is szívesen részt vennék, na nem a sok munka csak a finom hurka miatt ☺
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Valóban finom volt. Mi is leginkább nézőként és kóstolóként voltunk jelen, a munkát csinálták a szakértők.
TörlésNagyon jó ez a süti! A narancs szuper ötlet! :)
VálaszTörlésKöszönöm! A narancs ki is előzte a sütőtök izét.
TörlésDe szép színe van, nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönöm! Nekem kimondottan ízlett.
TörlésÓh igen-igen, nálad is szuper lett a maradék-felhasználás! :-D
VálaszTörlésÓ, köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés