Sok évvel ezelőtt sütöttem ezt a sütit. Persze nem került sor a közzétételére rögvest, később meg nem találtam meg hozzá a receptet. Meg mertem volna esküdni rá, hogy egy kis méretű receptes újságból sütöttem, amit félre is tettem. Egyik nyári szünetben nem átallottam átlapozni a nem kevés újságot, de nem leltem a keresett receptet. Mint évekkel később, konkrétan az idei nyáron kiderült, igencsak melléfogtam: kávézás közben lapozgattam az egyik régi, innen-onnan lemásolt recepteket tartalmazó füzetemet, s ebben lapult az évekkel korábban keresett leírás, ceruzával jegyzetelve mellette. Még azon a héten újra is sütöttem a sütit, mely emlékeim szerint nagyon finom volt- jól emlékeztem. Kénytelen voltam, mert a recept előkerültével a hozzá tartozó fotót nem találtam! 😀
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál joghurt/tejföl
- 1 üveg lekvár (sárgabarack)
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 tojássárga
- 10 dkg porcukor
Nagyon guszta és finom lehet, akár zserbó helyettesítője is lehetne!
VálaszTörlésDe érdekes, én ezt a sárga tetejű sütit töltelék nélkül ismerem, egyik gyerekkori kedvencem. :-)
VálaszTörlésFinom süti lehet, jó hogy elkészítetted újra!
VálaszTörlésCsatlakozom Évához, nekem is a zserbó jutott róla az eszembe 😊.