Csak szalámi és sajt került bele, jött is a reklamáció, hogy hiányzik belőle a kukorica, a gomba, a... De így is elfogyott az összes. Vacsora is lett belőle, meg útravaló is.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 kiskanál só
- 1 tojás
- 4 dkg élesztő
- kb. 5 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- kevés házi paradicsomlé
- oregánó
- kb. 40 dkg vékonyra szeletelt szalámi
- kb. 30 dkg reszelt sajt
Így készült:
A lisztet elvegyítettem a sóval. 3 dl tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni. A lisztbe mélyedést készítettem, beleütöttem a tojást, hozzáadtam az élesztős tejet, meg még annyi tejet, hogy kemény tésztát kapjak. Ekkor dolgoztam bele az olajat. Megdagasztottam.
Hagytam megkelni, majd gyerekökölnyi darabokra -18 részre- szaggattam.
A sűrített paradicsomhoz annyi házi paradicsomlét kevertem, hogy ne legyen sem túl sűrű, de folyékony sem. Kevés sót és kiskanálnyi morzsolt oregánót tettem bele.
Mindegyik tésztagombócot kerekre nyújtottam, kentem rá a paradicsomból, 3-3 szelet szalámit és reszelt sajtot tettem rá, majd felsodortam. Tepsibe helyeztem úgy, hogy a tészta széle alulra kerüljön, ne nyíljon majd ki sülés közben. Hagytam még pihenni negyed órányit. A tetejére is szórtam kevés reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben pirosra sütöttem.