Nekem a kókuszos sütik nagy kedvenceim voltak mindig, de mivel egyedül vagyok a családban rajongója a kókusznak, viszonylag ritkán sütök ezzel a hozzávalóval. Pedig sok kókuszos süti receptem van, most ezzel bővült a repertoár.
Hozzávalók:
A laphoz:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 13 evőkanál cukor (megmértem, 25 dkg volt)
- 20 dkg tejpor
- 1,5 dl víz
- 7 evőkanál kókusz
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- kakaó vagy csoki vagy kókuszreszelék
Így készült:
A 8 tojásból a szokásos módon piskótát kavartam, a végén belevegyítettem a kókuszt is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokra előmelegített sütőben kisütöttem.
Hagytam kihűlni, majd vízszintesen kettévágtam.
A krémhez a cukrot a vízzel addig főztem, míg a cukor feloldódott. Ekkor levettem a lángról és belekevertem a tejpor. Addig kavargattam, míg csomómentes lett. Hozzáadtam a kókuszt is. Ekkor eléggé folyékony volt, de miközben hűlt, szépen megszilárdult. A margarint simára kevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt tejporos masszát.
A krém több, mint felét a két lap közé kentem, a maradékot a süti tetejére simítottam.
A tetejére keserű kakaóport szitáltam, hogy enyhítse kissé az édességét, de csokival is be lehet csorgatni, vagy kókuszreszelékkel beszórni.
A krém, mikor kezdtem hozzákavarni a tejporos-kókuszos cukrot, kissé összement. Ezért vizet tettem melegedni, rátettem a tálat, s rövid ideig itt kavartam. Kissé felmelegedett, s kisimult a krém. Már máskor is alkalmaztam ezt a trükköt, s bevált.
A süti meg nagyon finom volt, Adela, köszönöm a receptet!
De jól néz ki. Biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm, Lilla! Nyami, ahogy a gyerekek mondják:-)
TörlésNagyon jól néz ki! Már a neve is nagyon jól hangzik! :) Mi is nagyon szeretjük a kókuszos desszerteket, szerintem ez is kedvenc lesz majd! A receptet elmentem! Jó a tipp a krém kicsapódásra, én is tudok egyet, olajat kell cseppenként hozzákeverni , és attól is kisimul!Barátnőm ajánlotta, és már többször is alkalmaztam.
VálaszTörlésMarika, köszönöm! Nálunk az biztos, hogy felzárkózott a kedvencek közé.
TörlésAz olajos tippet is köszönöm, megjegyzem!
Ez nagyon szép lett!!!! A sok finom recepteddel még én is kedvet kapok a sütizéshez. :-)
VálaszTörlésBetti, köszike! Sütire fel!
TörlésHűha!! De krémesen szépséges! Micsoda jó ötlet ez a krémkicsapódásra, kipróbálom majd! :) Csak süssél jó sokat meg az oldalról, így legalább lefordítódik a recept, jó kis oldal valóban, legalább is a képekből ítélve. :)))
VálaszTörlésCsilla, köszönöm!
TörlésMég vár néhány recept kipróbálásra Adelától, de ha Téged bármelyik is érdekel, nagyon szívesen lefordítom !
Nagyon tetszik ez a süti! Biztos fincsi! Jó, hogy megosztasz 1-2 tanácsot is közben... :))
VálaszTörlésGabriell, köszönöm!
TörlésÉn is sokat tanultam a bloggertársaktól, így én is igyekszem közzétenni használhatónak ígérkező tapasztalataimat.
Nagyon jól néz ki,finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm, Belly, valóban finom.
TörlésGerdi orulok hogy tetszet, en meg a kremmel nem jartam meg, igaz hogy evek otta csinalom, de jo tudni a trukot, ha majd valamikor nem sikerul :)
VálaszTörlésAdela, én meg időnként megjárom. Pedig krémhez mindig Rama margarint használok. Persze lehet bennem is a hiba:-)
TörlésÉn is imádom a kókuszt, nagyon nekem való ez a süti! :-)
VálaszTörlésTeller-cake, örülök, hogy a Te tetszésedet is elnyerte a süti:-)
TörlésImádom a kókuszos süteményeket így ebből is megtudnék enni biztos 1-2 szeletet. Nagyon guszta!
VálaszTörlésÉva, szerintem akár többet is:-)
TörlésKöszönöm!
Nekem teljesen más Raffaello sütireceptem van, hajaznak egymásra, el is viszem a tiedet :)
VálaszTörlésA tejport nem lehet helyettesiteni kávéizesitö porral?A tejpor egy kicsit drága.üdv.bobe
VálaszTörlés