Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 sütőpor
- 1 citrom leve, héja (vagy 2 kiskanál citromaroma )
- csipet só
- 6 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 2 vaníliaízű pudingpor
- 4 tojásfehérje
- 3 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kb. 3/4-ét kinyújtjuk és tepsibe tesszük.
A töltelékhez megfőzzük a pudingokat a tejben a cukorral. Hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját. A tésztalapra simítjuk.
A maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. ( Én kinyújtottam hosszúkásra a tésztát, csíkokra vágtam, s a csíkokat átlósan egyenlő távolságra egymástól a töltelékre helyeztem, majd ellenkező irányban is.)
Előmelegített sütőben kisütjük.
Porcukorral szórjuk be a tetejét . Kihűlés után szeleteljük.
Apósom azt mondta, hogy sok finomat sütöttem már, de ilyet még nem. Ő pedig csak tudja, fénykorában cukrász volt.
Különleges sütemény! Gerdi, légy szíves vedd le a szóellenőrzést, mert őrjítő tud lenni!
VálaszTörlésÉs finom is!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésA kérdésem az lenne, hogy meg kell várni míg kihül a puding, hogy hozákeverjem a tejfölt és a tojásfehérjét. Köszi: Niki
Szia, Nikolett! Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding, azon melegében hozzákevered a tejfölt, majd a habot. Emlékeim szerint ekkor eléggé folyós volt a töltelék, de kisülés, illetve kihűlés után megdermedt, s szépen szeletelhető volt. Sok sikert a sütihez!
TörlésÜdvözlettel: Gerdi