Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 margarin (25 dkg)
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál egész mákszem
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojásfehérje
- szezámmag
Kétfele osztjuk, s tepsi hátán kinyújtjuk, enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal szórjuk. Derelyemetszővel tetszés szerinti vastagságú s hosszúságú rudakra vágjuk, s mehet is az előmelegített sütőbe. A másik felével is így járunk el. Szép világosbarnára sütjük.
A tetejére kerülhet más mag is, esetleg reszelt sajt. A belekerülő sajt ízlés szerint lehet füstölt sajt, vagy más, reszelhető sajt.
Ezt a stanglikészítő módot egyik unokatestvéremtől lestem el. Annak előtte egyenként pakolgattam tepsibe a kis rudakat, kenegettem, szórtam. Így sokkal gyorsabb, egyetlen hátránya, hogy esetenként összeragadnak a rudacskák, de sütőporos tészta lévén, ennél a sütinél bátran alkalmazható ez a módszer.
De ennék már egy kis sósat!
VálaszTörlés