Igazából a szalalkáli keltette fel az érdeklődésemet, ugyanis ezt a fújtatót még nem használtam kevert sütibe. De nagyon jót tesz neki, piskóta állagú lett tőle a süti. Finom, puha, s a barna részbe belecsempészett csoki is dob rajta.
Az olajmentes, első süti |
2 dl-es bögrével mérve:
- 3 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1,5 bögre kefir
- 0,5 bögre olaj
- 3 tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 evőkanál kakaó
- 10 dkg étcsokoládé
Így készült:
A tojásokat elkevertem a cukorral, majd a kefirrel, olajjal, liszttel elkevert szalalkálival.
A simára kevert massza kétharmadát kikent tepsibe simítottam. A többihez kevertem a kakaót és a gőz fölött felolvasztott csokit.
A tepsiben lévő masszára kanalaztam, majd villával lazán átkevertem a kétféle tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
Ilyen egyszerű elkészíteni, s ugyanannyira finom.
(Recept forrása: Édes és sós házi sütemények. Jó néhány sütit sütöttem már a könyvből, s még jó néhány várat magára.)
Szakálival még én sem sütöttem, olajat viszont szoktam használni a sütikbe és szeretem is, mert állagot kölcsönöz nekik.
VálaszTörlésNagyon finom sütit sütöttél és mutatós is :)
Köszönöm, Janka! Én szoktam szalalkálival sütni, de csak lapokat. Szeretem őket, mert mindig jó puha lesz tőle a tészta.
TörlésEzt a verziót nem ismertem eddig, én a túrós változatot szoktam készíteni, ezt: http://www.nosalty.hu/recept/boci-szelet-2
VálaszTörlésEgy időben hetente kétszer is kellett csinálnom, annyira bejött a családnak. :-)
Adri, köszönöm a linket! Én még nem sütöttem a túrós bocit, de ha megsütöm, hasonlóan fogok járni, mint Te:-) A túrós sütik nálunk is nagy kedvencek. A reszelt túróst például minden ünnepre rendeli a Fiam. Persze senki sem tiltakozik:-)
TörlésÖrülök, hogy újra itt vagy:-)
VálaszTörlésSzép lett a sütid, és biztosan finom is. Szalakálival én sem nagyon szoktam sütni, talán egyszer egy perecet, ha jól emlékszem :-)
Katalin, köszönöm! Minden újabb nekilendülés és elhatározás után holtidő jön. Nagyon várom már a téli szünetet, hogy feltöltődhessek, akkor talán több energiám lesz.
TörlésPedig finomak a szalalkális sütik. Sós perecet sütöttél vele? Na az is kipróbálásra vár:-)
Én egy másik boci sütit próbáltam ki nemrég, finom volt, ez is annak néz ki! Tetszik az a rész is - az első verziónál - ahol már szinte csíkos mint egy zebra... :)))
VálaszTörlésZsuzsa, nem csak annak néz ki:-) Én is láttam már más sütit is ezen a néven.
TörlésAz a csíkos rész véletlenül lett olyan. Másodjára már nem sikerült csíkosra:-)
Mindkét változat nagyon finomnak tűnik, jók az ilyen egyszerű kevert tészták! :)
VálaszTörlésVisszajöttem, nagyon sok boldog névnapot kívánok szeretettel! :)))
TörlésHankka, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!
TörlésBoci muffint készítettem már, nagyon finom:)
VálaszTörlésKati, muffinnak is finom lehet! De mutatósak lennének, jó ötletet adtál, köszönöm!
TörlésNem ismertem ezt a verziót, de nagyon finom puhának néz ki:) A szalakáli sütés közben olyan, mint egy bűzbomba, ritkán használom, anyukám a soklapos sütiket sütötte vele.
VálaszTörlésTrollanyu, valóban olyan puha, mint egy piskóta.
TörlésA szalalkáli újabban nem annyira fojtós szagú, régebben az egész konyhában érzett, de ezúttal egyáltalán. Eddig én is csak lapokat sütöttem vele, de kevertben is jól működik.
Ezt a fajta túró nélküli változatot én foltos süteményként ismerem, és imádom. Amennyire egyszerű, annyira finom! Bár szalalkálival még soha nem készítettem, érdekesnek is találtam, amikor olvastam a receptedet. Viszont hiába felejtetted ki az olajat, mégis látszik a fotókon, hogy olyan jó laza és szaftos a tésztája... :P
VálaszTörlés