A brokkolival is hasonlóan vagyunk, mint a leveles tésztával: többször egymás után készül belőle köret, leves, rakott étel, vagy más, mint éppen ez alkalommal, aztán egy darabig mellőzzük. Talán mert most élvezzük a friss zöldségek adta lehetőségeket:-)
- 3 főtt krumpli
- 3 tojás
- 2 teáskanál házi ételízesítő
- só
- bors
- 40 dkg brokkoli
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- olaj a sütéshez
Így készült:
A brokkolit (ez mélyhűtött volt) kevés sóval és az ételízesítővel annyi vízben, amennyi épp ellepte, megfőztem. Leszűrtem, majd villával összetörtem.
Hozzáadtam a reszelt krumplit meg a többi hozzávalót, alaposan összekevertem.
Serpenyőben olajat melegítettem, majd kanállal kis halmokat raktam bele. Mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Papírszalvétára szedtem ki.
Fokhagymás tejfölbe mártogatva ettük.
Karfiolból is készíthető hasonló, de azt a gyerekek nem eszik meg. Talán most az következik, hogy megszeressék. Mert a napokban a padlizsánról nyilatkozta Fiam, hogy az mégis finom. Padlizsánkarikákra paradicsomot, sajtot pakoltam, s sütőben megsütöttem. Megkóstolta, mert ott asszisztált a készítésénél, s felkeltette az érdeklődését. És sikerélmény!
Mekkora ötlet, én is imádnám! :)
VálaszTörlésKöszi, Zsuzsa:-)
TörlésEz nagyon jól hangzik, szeretem a brokkolit :)
VálaszTörlésKöszönöm, Kati! Mi is szeretjük, előnyt élvez a karfiollal szemben- bár nekem azzal sincs semmi bajom.
Törlés