Aszalt gyümölcsös bonbon

Megvettem hozzá az aszalt gyümölcsöket, csoki az mindig van raktáron, de valahogy csak nem sikerült időt szakítani rá. Pedig annyira el akartam készíteni, mert ajándéknak is szántam a család női tagjainak. Végül mégiscsak elkészült, miután karácsony este hazajöttünk a templomból. A Csemeték is segítettek, Hédi pakolta az aszalt gyümölcs-keveréket kesudióval együtt a formákba, mindenféle bonbonformában, amit idő közben összegyűjtöttem. Gergő segített kiszabadítani a kész műveket. Férjuram is kivette  részét a munkából, segített elmosogatni. Bepakolta a mosogatógépbe a műanyag vackokat is. Hát tiszták lettek, ehhez nem férhet kétség, de formák már nem:-) Szépen összezsugorodtak, eldeformálódtak. Érdemes lett volna azokat is lefotózni:-)


Hozzávalók:

  • vegyes aszalt gyümölcs
  • kesudió 
  • fehér csoki 
  • étcsokoládé
Így készült:
Az aszalt gyümölcsöket (áfonya, barack, mangó, banán, mazsola...), már amelyiket kellett, kisebb darabokra vágtam, a kesudiót szintén. A formákba rakosgattuk őket, nem egészen megtöltve.
Előbb a fehér csokit olvasztottam fel gőz fölött, csorgattam belőle a gyümölcsökre, majd a szintén gőz fölött felolvasztott étcsokival megtöltöttem a formákat.
Hidegre raktam. Néhány órai dermesztést követően óvatosan kiborítottam a formából.

20 dkg volt a gyümölcskeverék, a felhasznált csoki mennyisége pedig: a fehérből 20 dkg, az étcsokiból pedig 40 dkg fogyott el. Nem terveztem ilyen sokat elhasználni, de nyelték ám a formák a csokit. Szerették, akár csak én utána rágcsálni a végeredményt:-)

9 megjegyzés:

  1. Milyen formákat használtatok, hogy így tönkrementek? Talán bonbonos doboz alját? Amúgy nagyon guszták lettek...nyami... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Zsuzsa!
      A bonbonos csomagolások formásabb műanyag alját elrakosgattam, hogy talán majd jó lesz valamire... Na ezek nem bírták a magas hőfokot. Sebaj, gyűjtögetek tovább, majd behajtom a Férjemen:-))) Veheti nekem a bonbonokat:-)

      Törlés
  2. De finom lehetett, gondolom már elfogyott :-)
    Én is szoktam bonbonos formákba tölteni, teljesen megfelelnek a célnak. Bár nem tartanak túl sokáig, főleg amikor kiszedem őket, akkor szoktak gyűrődni, vagy valahol sérülni, de ez amúgy is "fogyóeszköz", idővel lesz másik :-)
    Kaptam most egy szilikonos bonbonos formát, amiből ez már a harmadik fajta, de ezt még nem próbáltam ki. Előbb-utóbb majdcsak sorra kerül :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Már híre-hamva sincs! :-)
      Szilikonos formába még nem fektettem be, mert nem készítek túl gyakran bonbont. De talán érdemes lenne. Azaz van kettő, eredetileg jégkockatartó, de erre is megfelelne, ha használnám... Te elég sok bonbont készítettél már, finomabbnál finomabbakat, majd megyek inspirálódni, ha rászánom magam én is:-) !

      Törlés
  3. Ötletesen megoldottad ezt a desszertet, finom lehetett. Érdemes venni 1-2 szilikonból készült formát, mert tartósak és szép fényesek lesznek a bonbonok. A kínai boltokban már pár száz forintért kapható és a célnak megfelelnek, nem kell a legdrágábbat venni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Janka!
      Tudom én azt, de attól tartok, akkor használni is fogom:-) Akkor azért olyan tükörfényesek a Te bonbonjaid!

      Törlés
    2. És, Janka, köszönöm a tippet, ha olyan helyen járok, utánanézek. Bár nem járok túl sok fele, nálunk a faluba nincs olyasmi, a nagybevásárlások helyszínén meg nem is kerestem. Na majd legközelebb...

      Törlés
  4. Jaj, de szépek és guszták lettek! :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...