Hozzávalók:
- 3 kg uborka
- 60-80 dkg hagyma
- 8 dkg só
- 30 dkg cukor
- 1,5 dl 20%-os ecet
- fél csomag szárított kapor
- 1 evőkanálnyi egész bors
- 1,5 mokkáskanál szalicil
Így készült:
Az uborkát alaposan megmostam, a hagymát megpucoltam, megmostam. Mindkettőt szeleteltem.
Hozzáraktam az ecetet, sót, cukrot, kaprot, borsot, szalicilt és alaposan összekevertem. Néhány órát letakarva állni hagytam, közben többször átkevertem. Jó sok leve lett közben.
Tiszta üvegekbe pakoltam, közben kanállal finoman lenyomkodtam. Az edényben maradt lével feltöltöttem az üvegeket és lezártam. Mentek is a kamrapolcra.
Az elsőként készült adagban kissé sokalltam a hagymát, ezért a másodikba csak 60 dkg került és beleaprítottam még 3 paprikát. Más változtatás nem történt, mert amúgy elégedett voltam vele teljes mértékben.
Sokféleképpen főztem már be uborkát életemben, ily módon még nem! Hasonlít végül is a csalamádé receptemre a módszer, szerintem finom lesz télen felbontva :)
VálaszTörlésVicuska, én kevésbé vagyok tapasztalt uborkaelrakás terén, azt többnyire Anyósom művelte. Csalamádét viszont szoktam elrakni, jól bevált recept alapján. Idén néhány üveg uborkát is beraktam, kíváncsi vagyok az eredményre, de még várok a kóstolással. Az uborkasaláta is első próbálkozás, bízom benne, néhány hónap állás után is finom lesz! :-)
Törlés