Hozzávalók:
2 dl-es bögrével mérve:
- 2 nagy banán
- 1 citrom leve
- 1,5 bögre cukor
- 3 tojás
- 1 bögre olaj
- 1 bögre aludttej
- 3 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 6 evőkanál cukor
Így készült:
A banánt villával összetörtem. Rácsavartam a citrom levét, majd a tojással és cukorral elkevertem. Hozzáadtam a többi belevalót s alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a masszát (26×32 cm-es). 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Közben a pudingból, tejből, cukorból sűrű pudingot főztem.
A megsült sütit azon forrón fakanál nyelével kilyuggattam és ráöntöttem a szintén forró pudingot.
Kihűlés után szeleteltem.
Finom volt, szerettük, de a puding a tetején még nem az igazi. Talán ha tejfölt kevernék hozzá, miután megfőtt, vagy tejszínt...Persze így is mind elfogyott, banánkedvelő családtagjaink gondoskodtak róla. :-)
Nekem is van egy banános sütemény kedvencem, magam sem gondoltam, hogy milyen finom tud lenni! A banánkarika nem barnul meg a tetején? Szerintem, a pudinggal együtt bevonható zselatinnal.
VálaszTörlésVicuska, banánkarika csak arra a néhány szeletre került, azt meg is ettük íziben! :-) Amúgy megbarnult volna. De telepakolva vele valóban be lehet vonni tortazselével. A gyümölcstortát szoktam úgy készíteni.
Törlés