Kevert mézes aszalt gyümölcsökkel

Mézest szerettem volna sütni, de nem volt sem időm, sem kedvem az apróhoz, így alkottam egy kevertet. Alapja a kedvenc kevert, ami már sokféleképpen készült, s beledobáltam még, ami mézesbe is szokott kerülni, meg aszalt gyümölcsöket. Olyan finom lett, hogy rövid időn belül kétszer is elkészült! :-)



Hozzávalók:
  • 22 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mézesfűszer
  • 1-1 citrom és narancs lereszelt héja
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 1 maréknyi mazsola
  • 10 dkg aszalt szilva
  • tetejére 10 dkg darabolt dió
Így készült:
Előbb a tojásokat elkevertem a cukorral, majd a mézzel és olajjal, végül beledobáltam mindent, ami még kell bele- az aszalt szilvát kisebb darabokra vágva-, alaposan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítottam, a tetejére szórtam a darabolt diót s 180 fokos sütőbe tettem.
Tűpróbáig sütöttem.

Kicsit sok a hozzávaló, vagyis hosszas a felsorolás, de igen egyszerű elkészíteni, s gyorsan kész. Ráadásul mézes ízű! :-) 
Kétszer készült, de nem lett teljesen egyforma. A másodjára készült kicsit szárazabb lett, kicsit túlsütöttem, látszik is a fotókon. Az első (ez van a 2. fotón) puhább, morzsálódósabb lett, így finomabb is. Tehát nem kell túlsütni, épp tűpróbáig, azaz míg már nem ragad a beleszúrt hústűre a massza. Azért a megpirult teteje is jelzi, hogy alakulóban a sütink! :-)
A megpirult dió nagyon finom a tetején, ez semmiképp se maradjon ki. Az aszalt gyümölcsök akár el is hagyhatók, vagy másmilyen is kerülhet bele.






4 megjegyzés:

  1. Hasonlót már én is csináltam, tudom, hogy nagyon finom. A tiéd is biztos az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek ízlett, így merem mondani, hogy finom! :-)

      Törlés
  2. Hány perc után van a tűpróba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Borcsi! Elnézést a megkésett válaszért, de napok óta nem volt időm erre járni. Az én sütőmön nincs időzítő, de annyit sütök, hogy már a süti színéről tudom, hogy kész van-e. De a biztonság kedvéért szoktam tűpróbát is végezni. Ezt úgy 25 perc után javaslom, ha 180 fokon sül. Illetve mikor barnulni kezd a sütemény teteje. Remélem, tudtam segíteni! Jó sütögetést kívánok! Gerdi

      Törlés

Rozmaringos sajtos keksz

 Az előző keksszel egy napon készült sütemény. Hasonló módszer, telefonnal fotóztam, amik feltöltve nem túl előnyösek. Ezért megismételtem f...