Joghurt eperrel, babapiskótával

Amilyen egyszerű, annyira finom is. Pár perc alatt összedobható, csak kell várni néhány órát, hogy a hűtőben még finomabbá váljon. Itt friss eperrel készült, de fagyasztott gyümölccsel, befőttel, vagy más idénygyümölccsel is megtenné.
Annyira egyszerű, hogy le sem fotóztam volna, ha nem gondolok Fiamra meg arra az elhatározásra, hogy nekik való, egyszerűn elkészíthető ételek is kerülnek fel a blogra. No, ennél egyszerűbbet nem igazán tudok elképzelni! :-)
Hozzávalók:

  • 1 vödör görög joghurt (800 g)
  • 4-6 evőkanál cukor, ízlés szerint
  • eper vagy más gyümölcs
  • 10-12 babapiskóta
Így készült:
A joghurtban elkevertem a cukrot meg a felaprított gyümölcsöt.
Egy tál oldalát (vagy alját) kiraktam babapiskótával, beleborítottam a joghurtot. 
Néhány órát hagyjuk  a hűtőben. Ez idő alatt a babapiskóta megszívja magát a joghurtban és gyümölcsben lévő nedvességgel , így s gyümölcsös joghurt sűrűbb, finoman krémes lesz.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Sokszor az egyszerű ételek, édességek a legfinomabbak. Kár lett volna, ha nem kerül fel a blogodra :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! :-) Valóban, nem kell mindig túlbonyolítani... Egyre inkább értékelem ezeket az egyszerű recepteket! :-)

      Törlés
  2. Én is elfogadné egy nagy tállal... :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...