Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre olaj
- 4 bögre liszt
- 1 citrom kicsavart leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg kajszibarack
Így készült:
A barackot megmostam, kimagoztam, felszeleteltem.
A tojásokat alaposan elkevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet, olajat, vaníliás cukrot, citromlét, lisztet, sütőport, és simára kevertem a masszát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát, a tetején elosztottam a barackdarabokat.
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje megpirult- sőt, kicsit tovább, tartva attól, hogy a barackok körül nyers marad a tészta.
Mivel a kajszibarack nagyon savanyúvá tud válni hőkezelés hatására, attól tartottam, porcukorral kell majd beszórnom a sütit, de végül nem tartottam szükségesnek, a két bögre cukor megtette a hatását. Finom, puha lett a süti, s a rengeteg barack- teljesen ellepte a tetejét, mikor rápakoltam- valahogy elveszett benne.
Nagyon guszta, szép magas szeletek, finom süti lehet! A sárgabarack nálunk is kedvenc, lekvárt minden évben szoktam főzni belőle. Idén még nem került rá sor, várok, hogy kicsit olcsóbb legyen...
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! :-) Elég olcsón jutottunk hozzá a barackhoz, azért főztem meg máris a lekvárt. A mi fánkon csak most kezd színesedni, de még nem érik. Talán lesz rajta pár üvegre való, de az is lehet, ahogy érik, úgy esszük majd le a fáról. :-)
Törlés