Pizzás keksz

 Ha a gyerekek sós rágcsálnivalót kérnek, hát azt sütök! Ugyan érdekesen alakult a kóstolás, mert Gergő megjegyezte, hogy finom, de túl száraz. Mert valamiért pogácsára számított. Végül abban egyeztünk meg, hogy pogácsának lapos, keksznek magas, de mégis csak keksz, az állaga miatt. Roppanós, omlós. Nekem kimondottan ízlett, s most, napok múlva is finom a néhány megmaradt darab.


Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 37 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy tojás
  • 1,5-2 dl joghurt
  • 1 csomag sütőpor
A tetejére:
  • 4 teáskanál sűrített paradicsom
  • olasz fűszerkeverék
  • nagy csipet só
  • 20-25 dkg reszelt sajt
Így készült:
A tésztához a sót elvegyítettem a liszttel, sütőporral, elmorzsoltam benne a margarint és zsírt. Majd összegyúrtam a tojással és annyi joghurttal, hogy összeálljon a tészta. Azért nagyon kemény se legyen, mert még ki is kell nyújtani.
A paradicsomot elkevertem a sóval és fűszerkeverékkel. A sajtot lereszeltem.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle. Tepsibe pakoltam. A fűszeres paradicsommal lekentem, sajtot szórtam a tetejére és 180 fokon pirulásig sütöttem őket. 


1 megjegyzés:

Lencsesaláta

 Nem eszünk gyakran lencsét, talán évi két-három alkalommal. Abból egyik szilveszter, aztán év közben valamikor Leányzó eszembe juttatja a f...