Aszalt paradicsommal-sajttal töltött csirkemell

 Már egy hete tombol a szabadság, azóta noszogat egy mélyre lökött gondolat, hogy üljek le blogot írni. Most sikerült felszínre törnie a temérdek másik elraktározott szándék alól. Köszönhető ez az általam nem igazán jól viselt melegnek is. Vagyis inkább forróságnak. Ami kivesz belőlem minden tettvágyat.

Az elműlt tanév nagyon hosszű volt, kimerítő, minden plusz energiát igénybevevő, a több évközi szabadság ellenére is. Nagyon látszik ez a blogon- mindamellett, hogy időnként lefotóztam ugyan a konyhai ténykedéseimet, de nem jutott szellemi kapacitás megfogalmazni gondolataimat. 

Végigpörgettem az ételfotókat- rengeteg van, amiről nem készült bejegyzés, Van, amiről azt sem tudom, közzétettem-e, vagy hogyan készült. Sok piszkozatban, részben megírt recept van. Lenne, mit írogatni, néha kedvem is lenne. Olyan gondolatom is volt, hogy elengedem ezt a vonalat. Még azért egy vékonyka fonal köt hozzá.

Most nem egy sütit hozok, hanem főételt. Elmúlt hétvégére készült, nem csak nekünk, Fiam is itthon volt. Ma csak joghurtos káposztát ettem hozzá.



Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell
  • só, bors, paprika keveréke
  • 1 üveg aszalt paradicsom
  • 20 dkg krémfehér sajt
  • 1-2 ágacska rozmaring és kakukkfű
Így készült:
A sajtot csíkokra vágtam. A paradicsomról az olajat a sütőedénybe öntöttem, beledobáltam a megmosott, kisebb darabokra tépett zöldfűszert is.
A csirkemellett vékony szeletekre vágtam. Mindkét felé megszórtam a fűszerkeverékkel- só, bors, paprika egyvelegével. A szeletekre raktam egy darab sajtot, egy vagy két aszalt paradicsomot, mérettől függően.  Feltekertem, a tepsibe raktam. Egymás mellé pakoltam a tekercseket, a husiszelet végével lefele, hogy ne tekeredjen le. 
180 fokos sütőbe tettem, s addig sült, míg megpirult kissé a teteje. 

Bolti aszalt paradicsomot használtam, a saját készítésű már elfogyott. Én kimondottan szeretem, Férjem kevésbé. Ebben a husiban is ízlett. Nem először készült, s nem is utoljára, az biztos.
Petrezselymes krumpli készült hozzá, de ebben a nagy melegben jobban esett csak káposztasalátával- a szeletelt káposztát csak sóztam kicsit, s annyi joghurttal kevertem el, hogy jól bevonja-átjárja.
S hogy mennyire vagyok hatékony: tegnapelőtt kezdtem el írni ezt a bejegyzést... 😀

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és finom lehetett a salátával nekem elég is lenne. Azért remélem nem hagyod gazdátlan a jó kis blogodat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Éva! Nem tettem fogadalmat a bloggal kapcsolatban, rábízom a kedvemre, leginkább az időre. Most éppen tudok rá időt szakítani...

      Törlés
  2. Finomat sütöttél, ilyenkor valóban egy saláta is elegendő köretnek. Örülök, hogy újra itt vagy, és most, hogy vége a tanításnak, talán a blogodra is lesz több időt, és újra kedvet kapsz hozzá:
    Mi májusban ismét Erdélyben jártunk, ahol mint mindig, most is az eszembe jutottál:
    https://katalin-konyha.blogspot.com/2024/05/punkosd-erdelyben-2024-majus-15-24.html

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, Katalin! Elméletileg most kéne legyen időm a blogra, valahogy mégis eltelik az idő ezzel-azzal, aktuális és elhanyagolt tennivalókkal, tervezgetéssel, aggodalommal, bosszankodással. Mindnek megvan a maga története, de hát nem is éreznénk, hogy élünk, ha nem lenne mindig valami "izgalom" az életünkben.
    Mindenképp megnézem az erdélyi utatokat! Mi is nagyon terveztük, hogy oda megyünk a nyáron, de nem merem beleélni magam. Apósom nincs jól, nagyon bizonytalan minden. Közben telik a nyár...

    VálaszTörlés

Csokis-meggyes piskóta

 Másodjára sütöttem rövid időn belül, azért is, hogy fotó készülhessen róla. No meg mert megfelelő sütemény hosszú útra csomagoláshoz.  A pi...