Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 1 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 1 tojás
- 60 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dl tej
- 5 evőkanál gríz
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- savanykás lekvár
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tej
A lapkhoz a cukrot, margarint, mézet, tejet, tojást tűzálló tálba tesszük, s kb. 15 percen keresztül kevergetve főzzük, míg világosbarna színt kap. Hozzáadjuk a lisztet és szódabikarbónát, összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, s tepsi hátán egyenként kisütjük.
A krémhez a tejet a grízzel sűrűre főzzük. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük, s hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt.
Az első lapot megkenjük a krém felével, erre kerül a második lap, amit lekvárral kenünk ( én ribizlilekvárt használtam), erre a harmadik lap, amire a krém másik felét kenjük, s az utolsó lappal lefedjük. Tenyérrel kissé lenyomkodjuk, elegyengetjük.
A mázhoz valókat összefőzzük, a süti tetejére kenjük, hagyjuk megszilárdulni, utána szeletelhetjük is.
Én elkövettem azt a hibát, hogy nem főztem eleget az elején a hozzávalókat, és sápadt lett a süti. Összegyúrni sem volt könnyű, mert forró volt, de a kinyújtás még ezen is túltett. Kissé nehézkes volt, de elkészült, s nem került a "többet nem sütöm meg " kategóriába, főleg, miután a családnak is ízlett.