Meggykrémes piskóta

Ezen a néven szerepel legrégibb receptesfüzetemben ez a süti, melyhez hasonló mostanában konyakmeggyes néven fut. Nagyon finom süti. Én a hagyományos recept alapján készítem, nem "rontom" el konyakmeggyaromával.
Hozzávalók:
A kakaós lapokhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
A piskótához:
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só 
A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
A bevonáshoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó csoki
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A barna lapokhoz valókat összegyúrjuk ( előbb a lisztet, sütőport, zsírt, majd a többit) . Két részre osztjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán kisütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat  4 evőkanál cukorral és a sütőporral kikavarjuk, hozzáadjuk a meleg vizet, ezzel is jól elkavarjuk. A fehérjéket a maradék cukorral, csipet sóval felverjük.  A kikevert sárgájához adjuk, kanalanként beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A krémhez előbb a pudingot főzzük meg a tejben. Időnként megkeverjük. A meggyet leszűrjük, hagyjuk jól lecsepegni.  A margarint a cukorral habosra keverjük, lehet géppel is. Kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül beleforgatjuk a meggyet.
Összerakjuk a sütit: alól barna lap, rá fele krém, erre kerül a piskóta, a krém másik fele, végül befedjük a másik kakaós lappal.
A csokit gőz fölött az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit. Szórhatunk rá díszítésképpen apró cukorkát, tortadarát.

A gyerekek iskolai farsangi bulijára készült, de húsvétra is megteszi. Kicsit munkás, de mutatós, és hamar elfogy:-)

4 megjegyzés:

  1. Piskóta, krém, meggy csokival tetején?? Jobbat elképzelni sem tudok!

    VálaszTörlés
  2. Nálam is bűnbeesés.
    Vittem a receptet.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Anazar és Belly! Nagy öröm számomra, hogy elnyerte a tetszéseteket a süti! Üdv. Meli

    VálaszTörlés
  4. Mennyei finomság!!! Ilyen összetevőkkel!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...