Hozzávalók:
- 15 dkg zsír
- 2 tojássárga
- 10 dkg tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- liszt, amennyit felvesz (30-35 dkg)
- rahát tölteni
- vaníliás porcukor
Így készült:
A puha zsírt alaposan elkevertem a tejföllel, tojássárgákkal, csipet sóval, vaníliás cukorral, majd adagolni kezdtem a lisztet. Előbb kevertem, majd ahogy keményedni kezdett, gyúrtam. Annyi liszt került hozzá, hogy kemény, de jól gyúrható tésztát kapjak.
A rahátot kisebb, hosszúkás darabokra vágtam.
1 órányi pihentetés után a tésztát öt gombócra osztottam, s mindegyiket vékony, kerek lappá nyújtottam. Derelyemetszővel 8 részre vágtam (előbb ketté, majd még ketté, s feleztem minden részt). Mindegyikre 1-1 darab rahátot tettem és felsodortam.
Tepsibe sorakoztattam őket s 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Még azon forrón vaníliás porcukorba hempergettem meg őket.
Nagyon guszták lettek a kiflijeid :-) Most jut eszembe, hogy nekem is van rahátom, még pünkösdkor hoztuk. Ideje lenne már felhasználni :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! A rahát elég sokáig eláll, hisz csupa cukor. De egy idő után kemény lesz, mint a kő, alig szeletelhető. Azért ezt ne várd meg, de egy darabig még biztos jó lesz a rahátod! Kalácsba szeretem legjobban.
TörlésKedvencem a rahátos kifli
VálaszTörlésFinom is a kifli raháttal is, de nálam a szilvalekváros verhetetlen! :-)
TörlésKöszönöm! :-)
VálaszTörlésKŐSZŐNET A RECEPT FELTALÁLONAK,E SOK JO TANÁCSÉRT.
VálaszTörlésKedves Róza, szívesen! :-)
Törlés