Ez az apróság nagyon finomra sikeredett, szerettem rágcsálni. Jó omlós-roppanós volt, s kívül-belül sajtos. Az egész meg egy faltnyi csupán.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 30 dkg reszelt trappista sajt + a tetejére
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál só
- 1 tojás
Így készült:
Előbb a lisztet, sót (csapott teáskanállal mértem) elmorzsoltam a zsírral, majd hozzáadtam a többi belevalót és összegyúrtam.
2-3 órai pihentetést követően kinyújtottam a tésztát, apró pogácsaszaggatóval korongokat vágtam belőle, tepsibe pakoltam.
Mindegyik tetejére 1-1 csipet reszelt sajtot tettem.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
Fotó is csak sütés után készült róla, úgy, ahogy kipakoltam a tepsiből a tálba. De még jó, hogy akkor megörökítettem! :-) Tényleg finom volt, a gyengéim ezek a ropogós sósak! :-)
Én is szívesen rágcsálnék belőle :-)
VálaszTörlés:-) Én is, ha még volna belőle!
TörlésA tejszín tejföllel helyettesíthető, mert általában az van otthon.
VálaszTörlésÍgy van, készülhet tejföllel tejszín helyett. Nekem épp volt megbontva egy doboz tejszín, s felhasználtam a maradékot. De akár zsíros házi tej is kerülhet bele.
TörlésEzt én is imádnám, nekem is ezek a sós-ropogósak a gyengéim :)
VálaszTörlés